Normal_rss_entry-330792

De expositie over het werk en leven van de broers Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie & Adriaan, sluit na de herfstvakantie definitief de deuren. Op zondag 24 oktober komt er een eind aan de meest succesvolle tentoonstelling uit de geschiedenis van het Museum Vlaardingen. Dat maakte het museum vrijdag bekend.

De tentoonstelling opende eind 2020 de deuren. Door de coronacrisis mocht elke dag maar een beperkt aantal bezoekers de collectie zien. Ook was het museum langere tijd gesloten.

Een langverwachte wens van het nog altijd populaire duo ging in vervulling met de tentoonstelling Een schat aan herinneringen. De expositie over het leven van de broers Bas (85) en Aad (78) van Toor is ingedeeld in drie thema’s: hun beginjaren als acrobatenduo The Crocksons, hun ruim twee decennia met het Circus Bassie & Adriaan en hun succesvolle televisiecarrière.

Er zijn onder meer vele rekwisieten uit de series te zien zoals de Griekse Steen, de schatkist en de kroon. Tot nu toe werd de expositie bezocht door ruim 12.000 mensen.