Normal_rss_entry-329108

De nieuwe James Bond-film No Time To Die zorgt in de eerste dagen na de release voor volle bioscoopzalen over de hele wereld. De film heeft na drie dagen al 51,4 miljoen dollar (zo'n 44,3 miljoen euro) opgebracht, meldt The Hollywood Reporter.

In enkele landen slaat No Time To Die zo aan dat er records worden gevestigd. In het Verenigd Koninkrijk is de film op koers voor cijfers van rond de 30 miljoen dollar in het openingsweekeinde, wat verreweg de grootste opening sinds het begin van de coronacrisis is. No Time To Die verslaat daarmee ook voorganger Skyfall.

In Nederland werden voor de release al meer dan 130.000 kaarten verkocht, meldde distributeur Universal Pictures donderdag. Het gebeurt zelden dat in de voorverkoop voor een bioscoopfilm al zoveel tickets worden aangeschaft.

Laatste keer

De langverwachte film is sinds donderdag na twee jaar uitstel in veel landen te zien. In Amerika wordt de film vrijdag gelanceerd, China moet nog tot 29 oktober wachten.

Acteur Daniel Craig vertolkt in No Time To Die de rol van geheim agent 007 voor de vijfde en laatste maal. In de film neemt Bond het op tegen een maniak die de wereld bedreigt met een virus.

Door: ANP