Normal_rss_entry-328527

Als Douwe Bob wil reageren op het nieuws dat zijn band is weggelopen, dan doet hij dat via een filmpje of berichtje op sociale media. Het is echter niet duidelijk of de zanger dat gaat doen. Dat stelt zijn management Agents After All in een korte reactie op het bericht dat zijn bandleden hem per direct hebben verlaten.

De bandleden lieten via de website 3voor12 weten boos te zijn dat Douwe Bob zonder overleg zijn tournee cancelde uit onvrede over de regels rondom het coronatoegangsbewijs. Douwe Bob noemt geen alternatieven om het aantal coronabesmettingen laag te houden, maar stelde wel in een filmpje op sociale media dat deze methode voor hem niet goed voelt.

De Kunstenbond, een vakbond voor mensen in de creatieve sector, reageerde maandag boos op het feit dat artiesten als Jandino en Douwe Bob geen overleg hebben gepleegd of rekening hebben gehouden met hun tientallen crew- en bandleden. Deze mensen zitten ook al anderhalf jaar thuis vanwege de coronalockdowns en staan vaak te springen om weer aan de slag te gaan.

Behalve Douwe Bob cancelde ook Jandino Asporaat zijn tournee om dezelfde reden. Zowel Jandino als Douwe Bob willen niet zeggen of zij hun crewleden hebben gecompenseerd voor het plotseling cancelen van de tournees. Veel medewerkers in de culturele sector zijn zzp'er en hebben, zeker na anderhalf jaar coronalockdown, geen financiële reserves meer over.

Door: ANP