Normal_rss_entry-326676

De museumsector heeft ondanks de aangekondigde versoepelingen nog steeds financiële steun nodig. Dat stelt de Museumvereniging. Die verwacht dat musea tot juli 2022 nog 130 miljoen euro mislopen en het financiële "zware weer" dus nog niet voorbij is. Vanaf 25 september mogen musea weer onbeperkt mensen ontvangen, zo kondigde het demissionaire kabinet dinsdag aan.

De Museumvereniging zegt blij te zijn met de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Voor een bezoek aan een museum is straks alleen een coronabewijs nodig, andere maatregelen zoals 1,5 meter afstand tot elkaar houden zijn opgeheven. "Dat is een hele mooi stap vooruit. Museumbezoek mag weer zoals vóór corona", aldus de Museumvereniging.

Toch is de verwachting van de vereniging dat inkomsten nog achter zullen blijven, vooral in musea die voorheen veel buitenlandse bezoekers hadden. Steun blijft daarom nodig. Daarmee kunnen musea activiteiten organiseren die helpen meer eigen inkomsten te genereren "en zo kunnen ze bezoekers weer veel moois en leuks bieden".

Door: ANP