Normal_rss_entry-322321

De Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde zal vanaf volgende week ook te zien zijn op de Antillen. De film beleeft vanaf 14 augustus drie premières op de Antillen in het bijzijn van honderden militairen van de militaire bases op Curaçao en Aruba. Dat heeft producent Levitate Film donderdag gemeld.

Acteur/producent Mark van Eeuwen en producent Alain de Levita zullen daarbij aanwezig zijn. De film draait vanaf 19 augustus in bioscopen op Curaçao en Aruba.

De Slag om de Schelde is sinds de heropening van de bioscopen een grote hit in Nederland. De film van regisseur Matthijs van Heijningen trok als eerste Nederlandse titel sinds het uitbreken van de coronacrisis meer dan 400.000 bezoekers.

De Slag om de Schelde vertelt het verhaal van de grootste veldslag in de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied. Die vond plaats in het najaar van 1944 in Zeeland, toen de nazi’s de zeearm richting Antwerpen afsloten om de toevoer van voorraden naar de geallieerde legers te stoppen. De hoofdrollen worden behalve door Gijs Blom en Susan Radder gespeeld door Jamie Flatters, Jan Bijvoet en Tom Felton.

Door: ANP