Normal_rss_entry-318526

De Nederlandse bioscopen blijven sinds de heropening in juni opvallend veel bezoekers trekken. Alle bioscopen draaiden samen de afgelopen week 5,8 miljoen euro omzet. Dat is meer geld dan zij in dezelfde speelweek in 2016, 2017, 2018 en 2019 omzetten.

Dat schrijft vakblad Holland Film Nieuws donderdag op basis van de cijfers van branchevereniging FDN. De resultaten zijn extra opvallend te noemen omdat de bioscopen door de coronarestricties nog steeds een beperkt aantal kaartjes per zaal mogen verkopen.

Het is lastig te zeggen hoeveel kaartjes er precies zijn verkocht omdat de ticketprijzen per theater kunnen verschillen. Zo zijn kaartjes voor 3D-, IMAX- en Dolby Cinema-films bijvoorbeeld duurder.

De best bezochte films van dit moment zijn Fast & Furious 9, de Marvel-film Black Widow en het Nederlandse oorlogsepos De Slag om de Schelde. Ook andere Nederlandse films als Judeska in da House van Jandino Asporaat en Zwaar Verliefd! 2 doen het goed. In de arthousebioscopen zijn American Utopia van Spike Lee en het zomerretrospectief van regisseur Wong Kar Wai populair.

Door: ANP