Normal_rss_entry-309824

Romana Vrede, Mark Rietman en Bram Coopmans zijn drie van de belangrijkste acteurs in De eeuw van mijn moeder, een nieuwe voorstelling van Het Nationale Theater. Artistiek leider Eric de Vroedt verwerkte in het stuk het verhaal van zijn moeder en haar migratie van Nederlands-Indië naar Nederland.

Zij kwam tijdens de politionele acties naar Nederland, waar haar leven getekend bleef door de koloniale samenleving waarin zij was geboren. De Vroedt gaat in op haar levenslange worsteling met identiteit en de impact die dat had op de familie.

Het Nationale Theater hoopt De eeuw van mijn moeder vanaf 9 juni te spelen in de Koninklijke Schouwburg, Den Haag. AVRO/Tros zendt deze monumentale voorstelling in augustus in drie delen uit op NPO2.

Documentaireprogramma Het Uur van de Wolf heeft De Vroedt op de voet gevolgd tijdens het maken van het stuk. Recent verscheen ook de speelfilm De Oost, over de politionele acties en de Nederlandse historische band met Indonesië. De film belicht hoe Nederlandse soldaten na de Tweede Wereldoorlog met harde hand de vrijheidsstrijd in Indonesië onderdrukten.

Door: ANP