Normal_rss_entry-309720

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk (Zeeland) verhuist de komende zes maanden een stukje van het museum naar het buitengebied. Op 18 mei opent daar de fototentoonstelling ‘Communicatie tijdens en na de ramp’. Na drie maanden wordt deze vervangen door nieuw werk van de Zeeuwse fotograaf Rem van den Bosch: #Water, waarmee hij het waterbewustzijn wil vergroten. Beide tentoonstellingen zijn coronaproof te zien op grote billboards op voet.

Vanuit het Kickstart Cultuurfonds heeft het Watersnoodmuseum een subsidie ontvangen om het museum coronaproof te maken. Eerder al heeft het museum de binnenruimte aangepast, door ooggetuigenverslagen een plek te geven in ruime cabines, waarin bezoekers op een veilige manier de vaak aangrijpende verhalen tot zich kunnen nemen. Nu zet het museum in op het spreiden van bezoekers door ook de buitenruimte meer bij het museum te betrekken.

Het Watersnoodmuseum zegt fors te zijn geraakt door de maandenlange sluiting. Voor de coronacrisis ontving het museum jaarlijks 100.000 bezoekers. Door middel van een digitaal museum wordt geprobeerd om toch zoveel mogelijk mensen te bereiken. Nu er weer voorzichtig over versoepelingen wordt gesproken, kijkt het museum verder om bij heropening bezoekers zoveel mogelijk te spreiden.

Siemco Louwerse, directeur van het Watersnoodmuseum, kijkt uit naar de nieuwe tentoonstellingen. "Met deze tentoonstellingen in het buitengebied kunnen we weer doen waar we goed in zijn: het vertellen van verhalen over 1953. Maar ook het creëren van bewustwording over water vandaag de dag en met betrekking tot zeespiegelstijging", aldus Louwerse.

Door: ANP