Normal_rss_entry-305998

De nieuwe Kameleon-film, De Kameleon aan de ketting!, zal in juli in de bioscopen te zien zijn. Dat heeft regisseur Steven de Jong laten weten. De eerste trailer van de film werd donderdagavond online gelanceerd.

Het is de tweede grote bioscoopfilm deze week die een concrete releasedatum in de zomer heeft gekregen. Ook Fast & the Furious 9 moet begin juli gaan draaien. De bioscopen lijken weer plannen te maken nu het kabinet heeft gesuggereerd dat de theaters eind mei weer bezoekers kunnen gaan ontvangen. De Nederlandse filmzalen zijn dan bijna een half jaar dicht geweest door de coronalockdown.

De Kameleon aan de ketting! is de derde bioscoopfilm van Steven de Jong over de beroemde Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer. De broers worden vertolkt door twee nieuwe acteurs, Sens en Imme Gerritsen uit Utrecht. In de nieuwe film krijgt de tweeling het zwaar te verduren als wordt besloten dat de Kameleon aan de ketting moet. De boot van de broers draait op diesel en dat is tegenwoordig verboden.

Van de boeken van De Kameleon werden in totaal meer dan 16 miljoen exemplaren verkocht. De vorige twee bioscoopfilms kwamen in 2003 en 2005 uit en trokken 750.000 en 450.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

Door: ANP