Normal_rss_entry-304718

Veel theaters en poppodia verspreid over het hele land mogen vanaf deze maand weer bezoekers ontvangen, meldde het kabinet dinsdag. Vanaf 13 april worden voor het eerst in maanden weer voorstellingen voor publiek gegeven. Bezoekers moeten vooraf een negatieve test hebben om binnen te komen.

Het gaat om theaters in onder meer Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Maastricht, Arnhem, Breda, Haarlem en Alkmaar. De poppodia gaan op 22 april open met bekende locaties als het Paard in Den Haag, Hedon in Zwolle, 013 in Tilburg en TivoliVredenburg in Utrecht.

Coronaminister Hugo de Jonge denkt dat met "toegangstesten voorzichtig en verantwoord" activiteiten weer mogelijk zijn. Het gaat bij de proeven, die door het hele land worden gehouden, om "niet-vergunningplichtige activiteiten, op maximaal drie aaneengesloten dagen in de maand april met een beperkt aantal bezoekers".

Bezoekers moeten voordat ze een locatie bezoeken een sneltest laten doen bij een teststraat van de Stichting Open Nederland. Met een negatief testresultaat kunnen ze vervolgens naar binnen.

Door: ANP