Normal_rss_entry-302230

Acteur André Dongelmans start donderdag met het opnemen van zijn regiedebuut. De ster uit hitserie De Luizenmoeder gaat de korte film De dansende man maken, over een suïcidale man die een tweede kans krijgt. Dongelmans speelt zelf de hoofdrol. Verder zijn er rollen voor Alkan Cöklu, Sarah Bannier en Jetty Mathurin.

Dat maakte producent Millstreet Films donderdag bekend. De productie maakt deel uit van het project De Ontmoeting, dat nieuwe makers de kans biedt een eerste film te maken. Onder de andere nieuwe makers bevindt zich ook acteur Ayla Cekin Satijn, bekend van de internationale successerie Anne+.

De Ontmoeting werd in 2015 in het leven geroepen en wordt ondersteund door het Amsterdamse Fonds en het Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten. Het is, na het verdwijnen van het succesvolle NPO-project KORT!, nog een van de weinige projecten voor jonge makers om een film te kunnen maken met een gegarandeerd platform.

De producties van De Ontmoeting 2021 zullen in première gaan op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Dongelmans zal volgend jaar ook te zien zijn in de langverwachte Luizenmoeder-film. Hij speelde in de serie de homoseksuele vader Kenneth.

Door: ANP