Normal_rss_entry-295550

Voor de theater- en bioscopenbranche is het geen grote verrassing dat de lockdown opnieuw met drie weken wordt verlengd. Bij de koepelorganisaties heerst begrip maar ze vragen wel opnieuw om meer duidelijkheid van het kabinet over de te nemen stappen als afschaling van de maatregelen weer mogelijk is.

Zowel de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) als de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) blijft bij de overheid lobbyen voor een ruimere routekaart.

"Als het moment aanbreekt dat bezoekers weer naar de bioscoop of het filmtheater mogen dan is het toelaten van maximaal dertig bezoekers, zoals dat gold tot aan de lockdown, te weinig om enigszins rendabel te kunnen draaien", laat directeur Gulian Nolthenius van de NVBF weten. Hij mikt op zo'n vijftig personen voor een zaal met een capaciteit van 150 stoelen.

Ook theaterkoepel VSCD ziet graag zo'n versoepeling, zegt directer Gabbi Mesters. "We willen straks graag meer mensen binnenlaten dan die dertig mensen voor de lockdown. De theaters hebben al laten zien dat dat mogelijk is met inachtneming van de 1,5 meter afstand."

Het kabinet verlengt de harde lockdown in ieder geval tot 2 maart, bevestigen ingewijden. Dat betekent dat naast theaters en bioscopen ook onder meer winkels, horeca en musea tot die tijd dicht blijven. De lockdown was oorspronkelijk tot 9 februari afgekondigd.

Door: ANP