Normal_rss_entry-286199

Penoza-actrice Maartje Remmers en Gooische Vrouwen-ster Leopold Witte spelen de hoofdrollen in Mascotte, de nieuwe film van regisseur Remy van Heugten.

Daarnaast maken acteurs Liam Jeans en Frederike van Oordt hun debuut in Mascotte. De opname van het psychologische drama zijn afgerond, hebben producent BIND en distributeur Gusto Entertainment dinsdag bekendgemaakt.

Het is de eerste film van Van Heugten sinds zijn meervoudig Kalf-winnaar Gluckauf uit 2015. Mascotte vertelt volgens de Limburgse filmer over "de vrije val waarin sommige jongeren in Nederland zich volgens mij begeven. Hoe vorm je je identiteit als je denken volledig wordt beïnvloed door consumentisme, algoritmes van social media en een overvloed aan (nep)nieuws, geweld en pornosites?"

Mismaakte mond

Mascotte vertelt over de 17-jarige hooligan Jerry (Jeans) die is geboren met een mismaakte mond en denkt dat in zijn wereld, waar bezit en uiterlijkheden de dienst uitmaken, weinig plek voor hem is. Zijn onvervulde verlangens stapelen zich op en alleen bij zijn onafhankelijke, sterke moeder Abbey (Remmers) vindt hij onvoorwaardelijke steun.

De opnames van de film moesten worden uitgesteld vanwege de corona-epidemie. De crew bestaat uit hetzelfde team waarmee Van Heugten eerder samenwerkte met Gluckauf. Mascotte zal in maart 2022 in de bioscopen te zien zijn.

Door: ANP