Normal_rss_entry-283944

De speelfilm De Vogelwachter, met een hoofdrol voor cabaretier Freek de Jonge, is vanaf donderdag te zien in de Nederlandse bioscopen. De film draait dan in 63 zalen, meldt distributeur September Film.

De eerste bioscoopfilm van en met Freek de Jonge in dertig jaar tijd zou vanaf 5 november in de bioscopen te zien zijn. Maar deze release moest worden uitgesteld toen de bioscopen, theaters en musea moesten sluiten vanwege de extra coronarestricties van het kabinet.

De Vogelwachter

De Vogelwachter is een tragikomedie over een man die al een halve eeuw moederziel alleen maar zielsgelukkig op een afgelegen eiland leeft.

Ook de Nederlandse film Buiten is het feest, met Georgina Verbaan, Abbey Hoes en Eelco Smits in de hoofdrollen, zal vanaf donderdag weer in de bioscopen te zien zijn. De film was net in première gegaan toen de bioscopen dicht moesten. De film is een vrije bewerking van de roman Maar buiten is het feest van Arthur Japin, die deels gebaseerd is op het leven van Karin Bloemen. De film vertelt over een succesvolle zangeres die na de dood van haar zus een rechtszaak aanspant om haar nichtje uit handen van haar biologische vader te houden.

Door: ANP