Kickstart Cultuurfonds geeft 1,4 miljoen aan podiumkunsten

Het Kickstart Cultuurfonds geeft 1,4 miljoen euro aan 44 producenten van professionele podiumkunsten. Onder meer het bedrijf van Ellen ten Damme, Indehens B.V. en Stichting The Magic of Jeans ontvangen een deel van het bedrag.

Ellen ten Damme B.V. krijgt een bedrag van 100.000 euro om het tekort te ondervangen dat is ontstaan door de lagere publieksinkomsten. Zo kan Ellen haar voorstelling Casablanca alsnog spelen zoals beoogd en kunnen alle betrokkenen verbonden blijven. Naar Indehens B.V. gaat 18.420 euro, Stichting The Magic of Jeans ontvangt 76.446 euro en Stichting LaLaLa Live krijgt 19.850 euro.

Producenten van podiumkunsten konden bij het Kickstart Cultuurfonds, een initiatief van onder meer de BankGiro Loterij en het Prins Bernhard Cultuurfonds, een aanvraag indienen om hun producties coronaproof te maken en te kunnen blijven spelen. Met deze donaties worden er in totaal bijna 1.500 concerten en voorstellingen mogelijk gemaakt.

Het fonds is opgericht om de culturele sector te ondersteunen in de 1,5 metersamenleving. In totaal is ruim 16 miljoen euro bijeengebracht. Er zijn nu elf van de twaalf toekenningsrondes achter de rug, waarin onder andere theaters, concertzalen, theaterproducenten en musea een aanvraag konden doen.

Door: ANP