Ontheffingen Rotterdam

Negen theaters en bioscopen in de regio Rotterdam mogen meer dan dertig bezoekers toelaten. Onder de zalen die ontheffing krijgen van de coronamaatregel om niet meer dan dertig personen in een zaal te ontvangen zijn Theater Zuidplein, De Doelen en Maassilo.

Aan Ahoy en het Luxor Theater is nog geen ontheffing verleend, omdat die niet is aangevraagd, zei een woordvoerder van de gemeente Rotterdam. Hij zei dat ontheffing alleen wordt verleend op aanvraag.

Ontheffing alleen bij minimale capaciteit

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft bepaald dat zalen die in aanmerking willen komen voor een ontheffing een minimale capaciteit moeten hebben van 150 bezoekers. Dan mogen maximaal 250 bezoekers worden ontvangen. Voor zelfstandige ruimtes in een gebouw met een kleinere capaciteit dan 150 bezoekers geldt een maximum van 30 bezoekers.

Ook bij ontheffing horeca altijd om 22.00 uur dicht

Op voorhand zijn onder meer horecagelegenheden, feestzalen, congresactiviteiten en zakelijke of besloten evenementen uitgesloten voor een ontheffing

Voor gebouwen die een ontheffing krijgen geldt dat de horecafunctie in het gebouw, conform de noodverordening, om 22.00 uur sluit.

Door: ANP