Normal_rss_entry-262947

De Nederlandse familiefilm De Piraten van Hiernaast is de eerste die een 'coronaproof' première beleeft. Dat gebeurt op 1 juli in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht, maakte distributeur Dutch FilmWorks woensdag bekend.

Voor het evenement wordt de rode loper uitgerold. De cast en vele genodigden zijn erbij. Om afstand van elkaar te kunnen bewaren worden mensen verspreid over meerdere zalen, met maximaal honderd mensen per zaal. Het publiek kan kaartjes kopen voor de eerste vertoning, een zaal is voor hen gereserveerd.

Piratenfamilie Donderbus zet Zandwijk aan Zee op stelten 

De Piraten van Hiernaast zou eigenlijk al op 22 april uitkomen, maar de release werd vanwege de sluiting van de bioscopen verschoven. De film gaat over het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee dat op stelten wordt gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum drinkende piratenfamilie Donderbus. De hoofdrollen worden gespeeld door Tygo Gernandt, Egbert-Jan Weeber, Ilse Warringa en Anne-Marie Jung. De regie is in handen van Pim van Hoeve, die eerder films als Dummie de Mummie 1, 2 en 3 maakte.

Door: ANP