Zicht op Amsterdam, schilderij van Marcel de Jong - beeld via provincie Noord-Holland

Kunstenaars met psychische gezondheidsproblemen krijgen een podium bij de provincie Noord-Holland. Hun schilderijen zijn te zien in het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem. Zo komen kunst en het sociale gezicht van de provincie samen. Dit meldt de provincie Noord-Holland. 

De kunstwerken zijn uitgeleend door Beeldend Gesproken. Deze sociale onderneming zorgt dat het werk van kunstenaars met psychische gezondheidsproblemen de wereld in gaat. Hiermee stimuleert de organisatie onder meer hun maatschappelijke participatie. 
 

Werk van zeven kunstenaars

 
Er zijn werken te zien van zeven voornamelijk Noord-Hollandse kunstenaars: En Eg uit Bussum, Karin Lugtigheid uit Alkmaar, Marcel de Jong uit Zwaag, Piet Buijsman uit Grootebroek, Steven van den Broeke en Brecht Langhout uit Haarlem en Patricia van de Camp uit Goor.
 

Gelijkwaardigheid vanzelfsprekend

 
“Het moet vanzelfsprekend worden dat mensen met een gezondheidsprobleem gelijkwaardig deelnemen aan de samenleving en een bijdrage leveren. Daar vragen we graag aandacht voor met de werken van deze kunstenaars. Het inkopen bij een sociale onderneming kan veel impact hebben”, aldus gedeputeerde Zita Pels.
 
De expositie is tot en met donderdag 7 mei te zien, op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur, in het provinciekantoor van de provincie Noord-Holland in Haarlem. De toegang is gratis. 
 
Door: Nationale Recreatiegids