Normal_almere-4365590_960_720
Tweede Kamerlid Salima Belhaj bracht op 6 december een werkbezoek aan Almere. Samen met gedeputeerde Michiel Rijsberman en wethouder Hilde van Garderen van gemeente Almere ging ze in gesprek met culturele instellingen. Dit meldt Provincie Flevoland.
Tijdens het werkbezoek werden de recent geopende Strandwachters op het Almeerderstrand bezocht, Theatergezelschap Vis à Vis aan de overkant van het strand en landschapskunstwerk Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Liebeskind werden ook bezocht. Bij Vis à Vis sloten theatergroepen Suburbia en BonteHond aan. Daarnaast was StrandLAB Almere aanwezig. StrandLAB Almere werkt aan de versterking van de culturele uitstraling van Almere door culturele, sportieve en recreatieve initiatieven op en rond het Almeerderstrand aan te jagen en te zorgen voor samenhang. 
 

Impuls aan cultuur

Cultuur is belangrijk voor Flevolandse inwoners. Deze inwoners bestaan met name uit jongeren, jonge gezinnen en een snel toenemend aantal ouderen. De groei van de culturele infrastructuur is niet gelijk gebleven aan de groei van het aantal inwoners in Flevoland. Dat geldt voor Almere en Lelystad, maar ook voor de 4 andere gemeenten in Flevoland: Noordoostpolder, Zeewolde, Dronten en Urk. In het culturele Flevoprofiel heeft Flevoland op uitnodiging van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) haar potentie en ambities aangegeven. Eén daarvan is Flevoland als CultuurLab. De ontwikkeling van het Almeerderstrand is daarvan een voorbeeld. 
 
Door: Nationale Recreatiegids