The Art of Lace, TextielMuseum Tilburg

De Tilburgse musea De Pont en het TextielMuseum bieden hun bezoekers een eindejaarscadeautje aan. Tijdens de kerstvakantie, van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken. Dit meldt De Pont.

Het toegangsbewijs voor het ene museum is op dezelfde dag geldig in het andere museum.  In beide musea zijn momenteel uiteenlopende tentoonstellingen te bezoeken.
 

De Pont

 
In Museum de Pont is nu onder meer de eerste solotentoonstelling van Monster Chetwynd (Londen, 1973) te zien. De Volkskrant schreef hierover: 'Wat hebben een middeleeuwse heilige, een reusachtig groen monster en de pixelige esthetiek van inmiddels fossiele computerspelletjes met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht niets. Juist daarom is het volstrekt logisch dat ze bij elkaar worden gebracht in een installatie van Monster Chetwynd, wier eerste Nederlandse solotentoonstelling nu te zien is in museum De Pont in Tilburg.' (Volkskrant).
 

Drie generaties Duitse kunstenaars

 
Daarnaast kan de lopende tentoonstelling van Prangenberg | Karstieß | Brehm bezocht worden. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) presenteert De Pont museum het werk van drie generaties Duitse kunstenaars die er in de afgelopen decennia artist-in-residence waren.
 

TextielMuseum

 
Wat doen Chanel, Dior & Gaultier met kant? Het TextielMuseum geeft een exclusief kijkje achter de schermen van high fashion in de expositie The Art of Lace | Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen. ’s Werelds grootste modehuizen tonen hun wonderlijke toepassingen van kant in haute couture. Rechtstreeks van de catwalk en voor het allereerst tezien in Nederland.
 
Door: Nationale Recreatiegids