Alice, The Virtual Reality Play (2017) - Eye Filmmuseum Amsterdam

Filmmuseum Eye in Amsterdam komt vanaf 22 december met Alice, The Virtual Reality Play: wie deze virtual reality-immersie ondergaat ontdekt gaandeweg dat hij zélf Alice in Wonderland is – een absurde ervaring, zo stelt het museum zelf. Alice, The Virtual Reality Play zal tot en met 4 januari te zien zijn. Dit meldt Eye Filmmuseum.

In Alice, The Virtual Reality Play verschijnen surrealistische wezens uit Lewis Carrolls beroemde vertelling, zoals het Witte Konijn, Humpty Dumpty en een gigantische rups, levensgroot voor degene met de VR-bril op, en schromen niet om een gesprek te starten. Twee Britse acteurs, Robin Berry en Josh Jefferies, spelen dagelijks live in dit virtuele theaterstuk. 
 

Één persoon per half uur

 
Aan Alice, The Virtual Reality Play kan slechts één persoon per half uur deelnemen. Een ticket kost 25 euro. Momenteel kunnen er al tickets gekocht worden voor zondag 22 tot en met donderdag 26 december. De andere data komen vrij op woensdag 4 december (vanaf 10.00 uur, voor vrijdag 27  tot en met dinsdag 31 december) en op woensdag 11 december (vanaf 10.00 uur, voor woensdag 1 tot en met zaterdag 4 januari).
 

Filmprogramma Through the Looking Glass

 
Het Alice in Wonderland-thema wordt in de filmzalen vanuit verschillende perspectieven belicht in het filmprogramma Through the Looking Glass. Op het programma staan zowel vroege als recente Alice-verfilmingen en is werk te zien van regisseurs die zich door het idee van verplaatsing, wisselende tijdzones en ontmoetingen met fantastische wezens hebben laten inspireren. Ook is er een meet and greet met de twee interactieve acteurs. 
 
Voor alle informatie over Alice, the virtual Reality Play en het filmprogramma Through the Looking Glass, zie de website van Eye Filmmuseum.
 
Door: Nationale Recreatiegids