Het vernieuwde Memory Museum Nijverdal (foto https://memorymuseum.nl/het-museum/)

Het oorlogs- en vredesmuseum Memory in Nijverdal opent morgen eindelijk weer haar deuren voor het publiek. Na een jaar durende verbouwing, die fors duurder uitviel dan begroot en daardoor zelfs gedeeltelijk werd afgemaakt door vrijwilligers, is het heugelijke moment dan eindelijk aangebroken. Dat meldt RTV Oost.

Onderwijs 

Het Memory Museum moet dé plek in Overijssel worden voor educatie en debat over de thema's vrede en veiligheid. Het museum is na een grondige verbouwing dan ook fors uitgebreid met onder andere twee leslokalen en een debatruimte. Ook is de entree aangepakt en een nieuwe expositieruimte toegevoegd. Om de link met onderwijs kracht bij te zetten wordt er samen met het onderwijsveld een lespakket voor het vak burgerschap ontwikkelt én wordt het museum vanmiddag, in aanwezigheid van minister Slob voor onderwijs, feestelijk geopend door leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. 
 

Rode Kruis

Om het aanbod van het museum nog relevanter te maken, is er een samenwerking aangegaan met het Rode Kruis district Twente. Het publiek weet vaak wel dat het Rode Kruis iedereen helpt, ongeacht hun afkomst en dat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog bijzonder veel noodhulp heeft verleend in ons land, maar de urgentie van noodhulp in Nederland verdwijnt. Om leerlingen en overige bezoekers toch de noodzaak van het bestaan van het Rode Kruis te laten zien, krijgen zij een aantal dilemma's voorgeschoteld met de centrale vraag 'Wat doe jij dan?'. 
 

Memory Vrijheidsmuseum

Benieuwd naar de nieuwe inrichting van het museum? Vanaf dinsdag 29 oktober is het museum weer toegankelijk voor publiek ('s maandags gesloten). Veteranen hebben gratis toegang. 
 

Door: Nationale Recreatiegids