Normal_rss_entry-226542

Nederlandse filmtitels domineren de bioscopen op dit moment. In de top 20 van best bezochte titels staan maar liefst vijf producties van vaderlandse bodem, zo blijkt uit de cijfers van de Nederlandse filmbranche.

De romantische komedie Fuck de liefde, met Thijs Römer, Bo Maerten en Edwin Jonker, trekt ondanks alle negatieve recensies nog steeds volle zalen en staat met 158.000 bezoekers op de derde plek van de lijst.

De thriller Instinct, met Carice van Houten en Marwan Kenzari, is inmiddels gezien door 45.000 mensen. Het verhaal over een psychologe die verliefd wordt op een tbs-patiënt staat op de zevende plek. Op de negende plek staat de tienerkomedie Misfit 2, waarin vooral allemaal YouTube-sterren te zien zijn.

Twee nieuwe boekverfilmingen staan in het tweede deel van de lijst. De boekverfilming De Belofte van Pisa, naar de bekroonde roman van Mano Bouzamour, staat op de zestiende plek. De coming of age-film over een Marokkaanse tiener die goed trompet kan spelen kreeg lovende kritieken en trekt vooral in de Randstad volle zalen. Op plek 19 komt De Club van Lelijke Kinderen binnen, de verfilming van een boek over een dictator die alle lelijke kinderen op wil sluiten.

De best bezochte film van Nederland blijft overigens Joker. De grimmige ‘origin story’ over de grootste schurk uit het Batman-universum trok binnen twee weken al bijna een half miljoen bezoekers. De film met in de hoofdrol acteur Joaquin Phoenix kreeg lovende recensies en wordt al getipt voor stapels Oscars.