Normal_muzieum__herfst_in_het_donker__promotiebeeld

In het Nijmeegse museum muZIEum, het ervaringsmuseum over zien en niet-zien, wordt de herfst dit jaar tot leven gebracht in het donker. Naast een herfstvariant van de donkerbeleving Een dag uit het leven van… en Expeditie ribbelroute, biedt muZIEum in de herfstvakantie (12 tot en met 27 oktober) ook een speciale herfstproeverij aan. Bezoekers proeven in het pikkedonker welk snoepgoed passend is bij het seizoen. Dit meldt muZIEum. 

Hoe beleef je het najaar als je blind bent en de herfstkleuren niet kunt zien? Dat kunnen bezoekers zelf komen uitproberen in de donkerbeleving Een dag uit het leven van …. Deze beleving wordt in de herfstvakantie namelijk volledig omgetoverd tot herfstbeleving. Tijdens de buitenbeleving, Expeditie ribbelroute, krijgen bezoekers antwoord op de vraag hoe het is om slechtziend door het stadscentrum van Nijmegen te wandelen. Lukt het ze nog om de weg te vinden als het pad bezaaid is met natte bladeren? Alle rondleidingen worden gegeven door een gids met een visuele beperking, die onderweg zijn ervaringen deelt.
 

Herfstproeverij

 
Gedurende de herfstvakantie kunnen bezoekers hun beleving uitbreiden met een speciale herfstproeverij. Tijdens deze proeverij, onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids, krijgen zij in het donker een aantal chocoladelekkernijen voorgeschoteld. Welke invloed heeft het donker op hun smaakpapillen en wordt eten hierdoor op een andere manier beleefd?
 

muZIEum

 
Het muZIEum is gevestigd in het stadscentrum van Nijmegen en is tijdens de schoolvakanties van
maandag tot en met zondag geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over het herfstvakantieprogramma, zie de website van muZIEum
 
Door: Nationale Recreatiegids