Normal_i_amsterdam__letters__amsterdam-noord__tolhuispoort__eye_filmmuseum___toerisme__overtoerisme

In het Bellamy Buurt Museum in de Amsterdams wijk Oud-West is gisteren de expositie Verandert Amsterdam in een pretpark? geopend. Een zestal fotografen zoomde in op het toerisme in de hoofdstad. Het resultaat van hun werk is tot en met 23 juni te zien. Dit melden de gemeente Amsterdam en I amsterdam.

De expositie is klein van opzet maar behandelt een groot thema: het overtoerisme in Amsterdam. Onder centrale regie van fotografe Mariette Carstens zijn zes fotografen – Annemiek Algra, Thea van Eijk (alias Roxanne Swan), Yvonne Helsloot, Elsbeth van Heyningen, Finette Lemaire en Carla Prinsze – visueel aan de slag gegaan met de vraag of de hoofdstad zo langzamerhand niet in een pretpark verandert. 
 

Foto's, objecten en media

 
Het resultaat hiervan is nu te zien in het museum van de Amsterdamse Bellamybuurt. Naast foto's worden er ook objecten tentoongesteld die betrekking hebben op het toerisme in Amsterdam, en is er aandacht voor de berichtgeving in de media over het onderwerp.
 
Buiten bij het Bellamy Buurt Museum op de dag van de opening van de expositie.
 
Meer informatie over locatie en openingstijden van het Bellamy Buurt Museum is te vinden via de website I amsterdam en de Facebook-pagina van Het Gewilde Westen. Toegang tot de expositie is gratis. 
 
Door: Nationale Recreatiegids