Normal_rss_entry-198968

The Lion King mag zichzelf officieel de best bezochte musical van Nederland noemen. De voorstelling trok, verdeeld over twee speelperiodes, ruim 3,3 miljoen bezoekers. Daarmee is het record van Soldaat van Oranje (tot nu toe ruim 2,8 miljoen miljoen kaartjes) verbroken.

Dat heeft producent Stage Entertainment Nederland gisteren bekendgemaakt. The Lion King was eerder van april 2004 tot en met augustus 2006 al te zien in het Circustheater in Scheveningen en trok toen 1,7 miljoen kijkers. In oktober 2016 werd het stuk in reprise genomen. De teller van het aantal bezoekers staat nu op ruim 3,3 miljoen.

Directeur Albert Verlinde van Stage Entertainment maakte het nieuws gistermiddag bekend, voorafgaand aan de duizendste voorstelling van de nieuwe reeks van The Lion King. De musical is gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm uit 1994 over leeuwenwelpje Simba dat moet vluchten als zijn gemene oom Scar zijn vader Mufasa vermoordt en de macht grijpt. De musical, met muziek van Elton John en Tim Rice, ging in 1997 in première op Broadway en won zes Tony Awards.

De voorstelling is wereldwijd inmiddels door 80 miljoen mensen gezien. The Lion King is tot en met eind juli te zien in het Circustheater. Daarna komt de musical Anastasia naar Scheveningen.

Door: ANP