Normal_foto_robothond_boijmans_van_beuningen__schilderij__kunst__kind__hond_

Het Kinderbestuur van het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen heeft een robothondje ontwikkeld. Hiermee kunnen kinderen een interactieve rondleiding volgen langs de nieuwe tentoonstelling Als de luiken sluiten. Hoogtepunten uit de collectie. Dit meldt museum Boijmans Van Beuningen.

Het is voor het eerst dat het museum werkt met een robotgids. Het prototype wordt komende zaterdag gepresenteerd tijdens de open dag van het museum. Het Boijmans Kinderbestuur presenteert dan om 12.00 uur twee robothondjes. Deze rondleiders in de vorm van knuffels voelen aan in welke ruimte ze zich begeven en vertellen daar meer over de kunstwerken. De hondjes zijn ontwikkeld door Hanne Marckmann en Eric Jan Krupe van ontwerp- en onderzoeksstudio Cameleofant. De rondleidingen zijn bedacht en ingesproken door het Kinderbestuur. 
 

Gratis te boeken

 
Van 9 februari tot en met 24 maart zijn deze twee robotjes, genaamd Kate en Buddy, gratis te boeken voor een tour in het museum. De robothonden zijn interactief. Door de beestjes over de kop of over de rug te aaien kunnen kinderen aangeven over welke kunst ze meer willen weten. De tours zijn bedacht en ingesproken door de leden van het Boijmans Kinderbestuur. 
 

Het Boijmans Kinderbestuur

 
Sinds 2016 wordt Museum Boijmans Van Beuningen geadviseerd door het Boijmans Kinderbestuur. Zij denken mee over beleid, programmering en identiteit van het museum, en hoe het museum aantrekkelijk is en blijft voor jonge bezoekers. Het tweede Kinderbestuur (2017 – 2018) bedacht dat kinderen meer kunnen leren over kunst met een speelse gids: een robot. Deze robothondjes zijn nu gerealiseerd door het derde en huidige Kinderbestuur. Het robothondje is een prototype voor een grotere robot die het Kinderbestuur uiteindelijk hoopt te ontwikkelen. Die zou uiteindelijk als een volwaardige gids moeten gaan functioneren in Depot Boijmans Van Beuningen, dat opent in 2021. 
 
Door: Nationale Recreatiegids