Normal_zelfprortret_rembrandt
Prinses Beatrix opent vanavond het themajaar Rembrandt & de Gouden Eeuw 2019 in het Mauritshuis in Den Haag. Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de schilder Rembrandt van Rijn is overleden. Dit meldt het Mauritshuis.
 
Het themajaar is een samenwerking van verschillende musea en steden, waaronder het Fries Museum, het Mauritshuis, Museum Het Rembrandthuis, het Rijksmuseum en Museum de Lakenhal. Na de opening van het themajaar bezichtigt Prinses Beatrix de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis. Het museum toont hier voor het eerst zijn gehele Rembrandt-collectie in één tentoonstelling, waaronder het laatste zelfportret en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp
 

Een onderscheidende schilder

 
Rembrandt onderscheidde zich van zijn tijdgenoten door zijn variatie aan onderwerpen. Zo schilderde hij portretten, zelfportretten, landschappen, allegorieën en historische scenes, maar ook Bijbelse en mythologische thema's en studies van dieren. Hij vervaardigde meer dan driehonderd werken.
De Gouden Eeuw waarin hij leefde, kenmerkte zich door de bloeiende handel, wetenschappelijke ontwikkelingen en bracht een aantal succesvolle Hollandse meesters voort.
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids