Normal__het_begon_in_sliedrecht___ikea-expositie_sliedrechts_museum_

Wie het bekende IKEA-ontbijt eens in een andere omgeving wil nuttigen, kan daarvoor terecht in het Sliedrechts Museum. In het kader van de tentoonstelling Het begon in Sliedrecht, over de eerste IKEA-vestiging in Nederland, wordt er op 16 februari in de Raadzaal van het museum een Zweeds ontbijt geserveerd. Dit meldt De Merwestreek.

Veertig jaar geleden, in 1978, opende IKEA de eerste vestiging in Nederland, op een industrieterrein in Sliedrecht. Sindsdien is het Zweedse woonwarenhuis niet meer weg te denken uit Nederland, en is voor velen het goedkope ontbijt (à één euro) ook een begrip geworden.
 

Unieke kans

 
De echte liefhebber hiervan krijgt nu de unieke kans om op zaterdag 16 februari, tussen 09.30 en 10.30 uur, in de Raadzaal van het museum deel te nemen aan een IKEA-ontbijt. Reserveren is noodzakelijk, aangezien het aantal plaatsen beperkt is (maximaal 25). Belangstellenden kunnen zich opgeven door te mailen naar brtgort@gmail.com. De kosten bedragen twee euro, de prijs van een entreeticket. En daarmee wordt deze Zweedse frukost de facto gratis – het IKEA-ontbijt was nog nooit zo goedkoop. 
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids