Normal_gesualdo__de_warme_winkel___nederlands_kamerkoor_

Het was dé hit van het Holland Festival: de voorstelling Gesualdo over het leven en werk van de Italiaanse prins Carlo Gesualdo (1566-1613). Het stuk van Theatergroep De Warme Winkel en het Nederlands Kamerkoor, zal 14 december in Den Haag voor het laatst te zien zijn. Dit meldt het Nationale Theater.

De Warme Winkel en het Nederlands Kamerkoor hebben met Gesualdo een voorstelling gemaakt rondom de thema's geweld, kunst en seks, waarbij het leven en werk van componist en prins Carlo Gesualdo (1566-1613) de perfecte kapstok is om deze aan op te hangen.  Gesualdo leefde een getergd en spraakmakend bestaan in zijn paleizen in Zuid-Italië. Hij componeerde revolutionaire muziek, vermoorde op gruwelijke wijze zijn echtgenote en haar minnaar, en hij had een omgang met zijn dienaren waarbij het niet ondenkbaar is dat het een inspiratiebron was voor Markies de Sade.

De voorstelling Gesualdo ging op 22 juni in première tijdens het Holland Festival in Amsterdam en eindigt haar tournee in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag op 14 december. Voor die tijd is het ook nog twee keer te zien in Theater Rotterdam (op 30 november en 1 december) en in de Stadsschouwburg van Utrecht (op 6 december). Kaarten kunnen besteld worden via de websites van De Warme Winkel en het Nederlands Kamerkoor.

Door: redactie Nationale Recreatiegids