Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Efteling-directeur noemt grote aantal onderhoudsprojecten in park vervelend maar noodzakelijk

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Efteling-directeur noemt grote aantal onderhoudsprojecten in park vervelend maar noodzakelijk
De Efteling is na twee coronajaren flink op de schop gegaan. Grote delen van het pretpark worden getekend door omheiningen en afgezette delen waar flink gewerkt wordt. Hoewel het mooiere en nieuwere delen zal opleveren, is het voor veel bezoekers ook een doorn in het oog. In een interview met het Brabants Dagblad verdedigd Efteling-directeur Fons Jurgens de aanpak. Dit meldt Looopings. 

Op dit moment staan veel delen van de Efteling in de stijgers. Op dit moment wordt er gewerkt aan De Vliegende Hollander, De Oude Tufferbaan in Ruigrijk, restaurant Kashba en souvenirwinkel Jokies Wereld in Reizenrijk en pannenkoekenrestaurant Polles Keuken in Fantasierijk. Verder is men bezig om de De Speelweide, waar de afgelopen maanden de Warme Winter Weide te vinden was, klaar te maken voor het zomerseizoen. In Marerijk vinden werkzaamheden plaats bij de Kleine Zweefmolen en het poppentheater op het Anton Pieckplein, het Carrouselpaleis, toiletgebouw 't Gemack en het Herautenplein in het Sprookjesbos.

Maar dat is nog niet alles. Ook op het plein bij Fata Morgana wordt gewerkt bij de toiletten en horecapunt Oase. Bovendien realiseert de Efteling twee volledig nieuwe projecten: achter enorme groene schuttingen verrijzen het Efteling Grand Hotel en griezelattractie Danse Macabre. Komende week blijft Max & Moritz dicht. En over een tijdje komt het Kabouterdorp in het Sprookjesbos aan de beurt.

Noodzakelijk kwaad

Volgens Fons Jurgens is frustratie om deze grote hoeveelheid projecten begrijpelijk, maar is het onderhoud erg hard nodig. Tijdens de pandemie zijn veel projecten uitgesteld omdat hier weinig fondsen voor waren. Daarom worden deze nu uitgevoerd. En nog langer wachten is ook geen optie, want het onderhoud is volgens Jurgens hard nodig. Een park als deze moet zich volgens hem blijven ontwikkelen, want 'stilstand is achteruitgang'. 

Een deel van de schuttingen zal in ieder geval tot in 2024 blijven staan, als het hotel en Danse Macabre opengaan. Daarna wil de Efteling gaan uitbreiden buiten de parkgrenzen. Maar ook in de jaren die volgen, zullen we van tijd tot tijd nog wel bouwhekken aantreffen

Door: Nationale Recreatiegids

01 december '23 (15:35)

Magisch Maastricht geopend met nieuwe attracties

Vanaf vandaag kan je in Maastricht weer terecht voor het winterse evenement Magisch Maastricht. Hier worden dagelijks verschillende winterse activiteiten georganiseerd, kun je rondstruinen op de kerstmarkt en genieten van een hapje en drankje. Dit jaar zullen er ook nieuwe attracties aanwezig zijn op het evenement, zo meldt de Limburger.

29 november '23 (10:04)

Grafzerk Kate Bush krijgt geen plekje in nieuwe spookbos Efteling

De grafzerk van zangeres Kate Bush keert niet terug in Danse Macabre, het nieuwe 'spookbos' van pretpark De Efteling. Dat heeft een woordvoerder woensdag gemeld. Het nieuwe 'griezelgebied' opent de deuren in het najaar van 2024 op de plek waar het oude Spookslot stond. De grafzerk van Kate Bush maakte deel uit van die oude attractie.

28 november '23 (13:00)

Dj-duo Showtek geeft Efteling-componist credit, pretpark tevreden

Dj-duo Showtek gaat overleden Efteling-componist Ruud Bos een vermelding geven als mede-componist van het nummer Shine. Dat laat De Efteling dinsdag weten, nadat er contact is geweest met het management van Showtek. Een muzieklijn in het nieuwe lied van Showtek vertoonde grote overeenkomsten met de muziek van de Efteling-attractie Villa Volta.

28 november '23 ( 9:45)

Dj-duo Showtek beschuldigd van plagiaat om gebruik Eftelingmuziek

Het muziekduo Sjoerd en Wouter Janssen, ook bekend als dj-duo Showtek, kunnen contact met de Efteling verwachten. In het nieuwe nummer van het duo, Shine, komt namelijk een deuntje voor die Eftelingliefhebbers zullen herkennen. Daar zit namelijk een melodie in die erg doet denken aan het themanummer van Villa Volta. Daar hebben de dj’s geen toestemming voor gevraagd, meldt Omroep Brabant.

27 november '23 (11:54)

Inbraak in Sprookjeswonderland: koper van attractie verdwenen

Het winterseizoen van attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen wordt iets later pas opgestart. Daar is op de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dieven hebben de koperen verbindingen met de rails waar de oldtimers op rijden gestolen. De directie vermoedt dat er koperdieven schuldig zijn. Dat meldt NH Nieuws.

27 november '23 ( 9:34)

Vogelgriep op kinderboerderij in Alphen aan den Rijn

Op een kinderboerderij in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn is vrijdag de vogelgriep vastgesteld. De pauwen, kippen, eenden, ganzen en kalkoenen op de locatie aan de Burgemeester Bruins Slotsingel zijn daarom geruimd. De kinderboerderij meldt dat ze zaterdag om onder meer het "verwerken van deze gebeurtenis" dicht is.

24 november '23 (11:23)

ZooParc Overloon trekt meer Duitse bezoekers door samenwerking Tiergarten Kleve

Dit jaar zijn er aanzienlijk meer Duitse toeristen naar ZooParc Overloon gekomen. Dat is mede te wijten aan de samenwerking tussen het dierenpark en het Duitse Tiergarten Kleve (Dierentuin Kleef. Het aantal Duitse bezoekers steeg dit jaar van 20 naar 25 procent van het totaalaantal gasten, meldt ZooParc Overloon.

24 november '23 (11:08)

Hans Klok noemt Efteling-personeel ‘een sekte’

In 2002 trad Hans Klok een seizoen lang op in de Efteling. Daar heeft hij naar eigen zeggen geen geweldige herinneringen aan overgehouden. Vooral aan de medewerkers. Dat zijn volgens hem fanatieke types en noemt ze ‘een sekte’. Dat meldt Media Courant.

22 november '23 (15:22)

DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe dieren: ‘Bij deze soort zijn vrouwtjes de baas’

DierenPark Amersfoort verwelkomt vijf nieuwe dieren in het park. Daar zijn vijf rode-vari’s aangekomen. Met de komst van de diertjes is er een nieuwe soort in de dierentuin te zien. Dierverzorger Richard van Sluis zegt dat het goed gaat met de dieren, meldt DierenPark Amersfoort.

21 november '23 (10:44)

Dierentuin Wildlands in Emmen leed verlies in 2022

Wildlands in Emmen heeft in 2022 een klein verlies geleden van zo’n 670.000 euro. Dat komt naar voren in de jaarrekening van het dierenpark. Het is een dompertje voor Wildlands. Het lukte ze in 2021 namelijk voor het eerst in vier jaar om winst te maken. Dat meldt RTV Drenthe.