Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Attractiepark Slagharen zet Spanjaarden in vanwege personeelstekorten

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 5 min
location_on [xx]km
Attractiepark Slagharen zet Spanjaarden in vanwege personeelstekorten / Foto: "Phileas Fun House - kinderattractie in Slagharen"
De meivakantie is voor attractieparken doorgaans een drukke periode. Een probleem dat veel parken echter meemaken is een tekort aan personeel. En dat geldt ook voor Attractiepark Slagharen. Om ervoor te zorgen dat ze toch genoeg menskracht hebben, gaan deze zomer in het attractiepark tientallen Spanjaarden aan het werk. Dat meldt RTV Oost.

Het wordt een druk seizoen voor het attractiepark in Slagharen. Naar verwachting komen er dit jaar 1,1 miljoen bezoekers naar het park. Om die mensen een mooie dag te bezorgen is er wel voldoende personeel nodig. En dat ontbreekt momenteel. Erik Veenstra van Attractiepark Slagharen stelt dat het moeilijk is om voldoende personeel te vinden. Er is wel een bestand met vaste medewerkers die elk seizoen weer terugkomen, maar ook moet het attractiepark bouwen op vakantiekrachten.

Wervingscampagne

Om meer werknemers te trekken lanceerde Attractiepark Slagharen een wervingscampagne. Die bleek echter niet de effectiviteit te hebben die ze voor ogen hadden. Daarom richtte het attractiepark, dat in handen is van een Spaanse onderneming, de ogen op het Zuid-Europese land. Veenstra stelt dat ze via het moederbedrijf, Parques Reunidos, vorig jaar in contact kwamen met een bureau dat Spaanse medewerkers uitzendt. Dit bleek toen goed te bevallen en dus komen er ook dit jaar weer Spaanse mensen naar het attractiepark in Slagharen.

Engels

Er is wel een kleine barriere: de medewerkers spreken geen Nederlands. Maar gelukkig wel Engels, en daar hebben zowel de Nederlandse medewerkers als bezoekers geen enkel probleem mee. “Voor onze bezoekers is het wel even schakelen, maar ze zijn heel erg tevreden over de gastvrijheid van de Spaanse medewerkers”, aldus Veenstra.

De Spaanse medewerkers draaien op alle fronten mee. Zo werken er Spaanse collega’s in het restaurant, in de keuken en bij attracties.

Groter park

De coronapandemie bezorgde onder andere attractieparken een paar moeilijke jaren. Toch lijkt het erop alsof het goed gaat met Attractiepark Slagharen: recent werden de nieuwe vakantiehuisjes op het park geopend en zijn een aantal attracties aangepakt.

Volgens Veenstra zijn attractieparken nog onverminderd populair. Veel mensen gaan in de meivakantie graag een dagje uit en dan is een attractiepark een leuke bestemming. 

15 mei '24 (12:17)

Raad van State geeft klagende omwonenden Efteling over bezoekersaantallen ongelijk

Omwonenden van de Efteling die bezwaar hadden gemaakt tegen de oplopende bezoekersaantallen van het attractiepark, hebben ongelijk gekregen van de Raad van State. De rechtbank had hun bezwaren in 2022 nog toegewezen en de provincie Noord-Brabant opgedragen het maximum van 5 miljoen bezoekers te handhaven. Die uitspraak heeft de hoogste bestuursrechter nu van tafel geveegd.

14 mei '24 (15:33)

Terreineigenaar camping Vogelenzang wil deze zomer eerste bungalows plaatsen

Kort geleden is de camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp aangekocht door MarinaParken. Die wil van de camping een bungalowpark maken meet 200 luxe huizen. Daar zet het bedrijf flink wat vaart achter: deze zomer moeten de eerste bungalows worden geplaatst. Dat druist echter in tegen de wens van de huidige kampeerders. Zij vrezen dat hun campingplekken zullen plaatsmaken voor luxe huizen, meldt NH Nieuws.

14 mei '24 (10:09)

Geen extra beveiliging kermis Almere: ‘Verwacht geen rellen’

Ondanks de ongeregeldheden op de kermis in Emmeloord eerder deze maand en een toenemend aantal incidenten op en rond kermissen in het land worden er geen extra beveiligingsmaatregelen getroffen voor de kermis in Almere Stad. De kermisexploitant ziet geen reden om ook bij deze kermis meer beveiliging in te zetten, meldt Omroep Flevoland.

14 mei '24 ( 8:45)

Patrick Martens te zien in nieuw theaterstuk Een Nacht in de Efteling

Patrick Martens is vanaf december te zien in de nieuwe theaterkomedie Een Nacht in de Efteling. Dat maakten producent Jon van Eerd en attractiepark de Efteling, die voor het stuk de handen ineen geslagen hebben, maandagavond bekend.

13 mei '24 (10:37)

Beveiliging drijft kosten kermisattracties op

Het valt de Nederlandse Kermisbond (NKB) op de attracties steeds duurder worden. Volgens de organisatie zijn kermisexploitanten voornamelijk meer geld kwijt aan de beveiliging. Uiteindelijk komen die extra kosten bij de bezoeker terecht, meldt RTV Utrecht. 

13 mei '24 (10:01)

Nieuwste attractie in pretpark De Waarbeek bijna klaar

Als je denkt aan attractiepark De Waarbeek denk je snel aan nostalgie en ouds genieten. Maar ook dit pretpark blijft continue vernieuwen. Zo gaan op 1 juni de poorten open van hun nieuwste attractie. Het thema ervan is 'schildpadden', meldt Tubantia.

10 mei '24 (11:51)

Stuntshow in Toverland neemt onverwachte wending: drie acteurs gewond

De openluchtshow Aqua Bellatores in Toverland nam afgelopen woensdagmiddag een vervelende wending. Tijdens de show zijn drie acteurs gewond geraakt bij een ongeval tijdens de show. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval, meldt de Telegraaf.

08 mei '24 (10:30)

Deze BN’er werkt tegenwoordig bij de Efteling

De Efteling heeft een nieuwe medewerker in dienst die velen waarschijnlijk zullen herkennen. Pepijn Gunneweg werkt namelijk sinds kort bij het pretpark in Kaatsheuvel. De acteur, presentator en theatermaker is werkzaam als conceptspecialist, meldt Looopings.

07 mei '24 (15:56)

Jongen opgepakt op verdenking van brandstichting bij Familiepark Nienoord

Afgelopen maandagnacht woedde er een grote brand in het Familiepark Nienoord in het Groningse Leek. De politie heeft dinsdagmiddag een minderjarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in het attractiepark, meldt RTL Nieuws.

07 mei '24 (10:16)

Efteling gaat samenwerking aan met maaltijdverzorger HelloFresh

De Efteling en maaltijdbezorger HelloFresh gaan samen een aantal sprookjesachtige maaltijden aanbieden. In de maand juni kunnen mensen vier weken lang een Efteling-recepten proberen. Die zijn geïnspireerd op Fata Morgana, Droomvlucht, Carnaval Festival en het Sprookjesbos, meldt de Efteling.