DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe mannetjestijger

In DierenPark Amersfoort wonen nu twee Siberische tijgers. Nieuwe tijgerman Krai maakt voor het eerst kennis met vrouwtje Angara. Aan de ontmoeting tussen de roofdieren in het buitenverblijf ging een wekenlang kennismakingsproces vooraf. Dit meldt DierenPark Amersfoort. 

Tijger Krai is een jong mannetje van twee jaar en komt uit een dierentuin in Italië. Krai en Angara werden zorgvuldig aan elkaar gekoppeld door de beheerder van het soortbehoudprogramma van de Siberische tijger. Hoewel de introductie soepel verliep, liet het moment van kennismaking even op zich wachten. 

Krai moest eerst wennen aan het binnen- en vervolgens aan het buitenverblijf. De afgelopen dagen maakten de tijgers voor het eerst kennis terwijl er nog een scheiding tussen hen zat. “Na enkele dagen, toen de tijgers positief en geïnteresseerd op elkaar reageerden, ging de schuif open en konden Krai en Angara naar elkaar toe. De tijgers tastten elkaar in het begin nog wat af, maar zij lijken elkaar al te accepteren”, vertelt verzorger Willem. Het kennismakingsproces is nog niet afgerond, de komende periode zullen de tijgers waarschijnlijk steeds iets langer bij elkaar in het buitenverblijf zijn.

Bedreigd

Siberische tijgers leven in het wild in Zuidoost-Rusland, Noord-China en Siberië. Het roofdier wordt in de natuur ernstig bedreigd. De afgelopen eeuw is het aantal tijgers met 97 procent afgenomen. Stroperij vormt de grootste bedreiging. In China worden lichaamsdelen van de tijger gebruikt om medicijnen te maken. 

Door: Nationale Recreatiegids