Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kamminga en Steenbergen als tweede naar halve finale EK zwemmen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Kamminga en Steenbergen als tweede naar halve finale EK zwemmen
Zwemmer Arno Kamminga heeft zich zonder problemen geplaatst voor de halve finales van de EK op de 100 meter schoolslag. De 26-jarige Nederlander kwam in Rome met 59,32 tot de tweede tijd, achter de Italiaanse wereldkampioen Nicolò Martinenghi. Kamminga werd in juni tweede op de WK in Boedapest en pakte ook zilver op de Olympische Spelen vorig jaar. Olympisch kampioen Adam Peaty doet niet mee in Italië.

Marrit Steenbergen heeft zich op de 100 meter vrije slag voor vrouwen ook als tweede geplaatst voor de halve finales. Ze zwom op de openingsdag van de EK langebaan in 54,22 naar de snelste tijd in haar serie. Alleen Charlotte Bonnet uit Frankrijk was met 53,92 sneller. Tessa Giele was net niet snel genoeg voor een plek bij de laatste zestien. Lotte Hosper werd op de 200 meter rugslag uitgeschakeld in de voorrondes.

Zwemmer Nyls Korstanje was op de 50 meter vlinderslag ruim de snelste van iedereen. Hij was met 22,90 3 tienden van een seconden sneller dan de Fransman Maxime Grousset. Dat was een verbetering van zijn eigen Nederlands record van vorig jaar met iets meer dan een tiende. Thomas Verhoeven noteerde de achttiende tijd, terwijl de eerste zestien zich plaatsten voor de halve finales. Kenzo Simons en Sean Niewold kwamen niet in de buurt van een plek in de volgende ronde.

Halve finales

Donderdagavond zijn de halve finales op al deze afstanden.

Op de 400 meter wisselslag heeft Thomas Jansen al de finale gehaald door met 4.18,43 de zesde tijd te zwemmen. De Hongaar David Verraszto was de snelste in 4.15,52.

Zwemsters Hosper, Silke Holkenborg, Janna van Kooten en Imani de Jong kwamen met de estafetteploeg op de 4x200 meter vrij tot de tweede tijd met 8.01,15. Dat was een tiende van een seconde langzamer dan Hongarije. Ook van dit onderdeel is donderdagavond de finale.

18 juni '25 ( 9:19)

Tamandua nog steeds spoorloos in Eibergen: zoektocht onverminderd voortgezet

In het buitengebied van Eibergen wordt intensief gezocht naar een tamandua, een Zuid-Amerikaanse boommiereneter, die sinds de nacht van zondag op maandag wordt vermist. Het dier wist te ontsnappen uit haar verblijf in Hof van Eckberge, een lokale dierentuin. Dit meldt 112 Achterhoek Nieuws.

17 juni '25 (12:12)

Primeur in Burgers' Zoo: apen lopen los in mangrovehal

Bezoekers van Burgers' Zoo kunnen voortaan op unieke wijze kennis maken met een nieuwe apensoort die zich vrij door het park beweegt. Twee rode titi’s hebben hun intrek genomen in de tropische mangrovehal van het Arnhemse dierenpark. Voor het eerst zijn er daarmee apen die zich zelfstandig en onbegrensd door dit overdekte leefgebied kunnen verplaatsen. Dit meldt Looopings.

17 juni '25 (10:15)

Duinrell verwijdert video’s van iconische shows na auteursrechtenkwestie

Twee populaire video-opnames van animatronicshows uit de jaren tachtig en negentig zijn onlangs verwijderd van het officiële YouTube-kanaal van Duinrell. Het attractiepark uit Wassenaar kreeg te maken met een juridisch geschil rond de auteursrechten van de producties. Dit meldt Looopings.

17 juni '25 ( 8:58)

Vermiste boommiereneter zorgt voor opschudding in Eibergen

Een boommiereneter is gisteren ontsnapt uit zijn verblijf in belevingspark Hof van Eckberge in Eibergen. Het dier wist via een onverwachte opening in het binnenverblijf naar buiten te glippen. Sindsdien is het spoorloos en wordt met man en macht gezocht in het omliggende buitengebied. Dit meldt Hof van Eckberge op hun Facebook.

16 juni '25 (10:51)

Groep jongeren breekt in bij Walibi en beklimt Goliath achtbaan

Een groep jongeren heeft onlangs op spectaculaire én gevaarlijke wijze de aandacht getrokken door zonder toestemming en zonder enige bescherming de Goliath-achtbaan in Walibi Holland te beklimmen. De actie werd vastgelegd in video’s die inmiddels online zijn verschenen en voor veel ophef zorgen. Dit meldt Looopings.

13 juni '25 (13:31)

Laatste poema in Nederland overleden

Met het overlijden van de poema Vincent is er een einde gekomen aan de aanwezigheid van deze diersoort in Nederlandse dierenparken. Het dier verbleef in het opvangcentrum van Stichting Leeuw, gevestigd in Dierenpark Hoenderdaell in Noord-Holland, waar besloten werd hem in te laten slapen vanwege ernstige gezondheidsproblemen. Dit meldt Looopings.

13 juni '25 ( 8:57)

BN'ers in actie tijdens speciale opnames Te Land, Ter Zee En In De Lucht in de Efteling

De Efteling vormde gisteren het decor voor een speciale editie van het bekende amusementsprogramma Te Land, Ter Zee En In De Lucht. Voor de gelegenheid nemen uitsluitend bekende Nederlanders deel aan het onderdeel Tobbedansen, dat in deze variant volledig in het teken staat van vip-deelnemers.

13 juni '25 ( 8:50)

Efteling grijpt in bij Danse Macabre: tijdelijke sluiting na aanhoudende problemen

De Efteling neemt nieuwe maatregelen om de technische problemen rond de attractie Danse Macabre aan te pakken. Op dinsdag 17 juni blijft de spookachtige beleving de hele dag gesloten voor onderhoudswerkzaamheden. De aankondiging volgt op een periode waarin de attractie regelmatig kampte met storingen, tot frustratie van bezoekers. Dit meldt Looopings.

12 juni '25 (12:49)

Reusachtige indoor speelhal op komst bij Familiepark Nienoord

Deze zomer opent Familiepark Nienoord een gloednieuwe indoor speelhal van 1400 m². Kinderen van alle leeftijden kunnen straks los in het overdekte paradijs. Eén ding is al zeker: er komt een geheel nieuwe apenkooi. Maar wat er nog niet is, is een nieuwe naam. En daarvoor roept Nienoord een naamgevingsactie in het leven. Dit meldt Landgoed Nienoord.

12 juni '25 (12:05)

Attractieparken spannen kroon in uitgaven aan dagjes uit

In drie jaar tijd besteedden Nederlandse gezinnen samen ruim 3 miljard euro aan uitstapjes naar dierentuinen en attractieparken. Uit recent marktonderzoek blijkt dat een gemiddeld uitje 81 euro kost. Daarbij geven bezoekers van pretparken structureel meer uit dan bij een bezoek aan een dierentuin. Dit meldt de Telegraaf.