Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

IJsjes voor de dieren in DierenPark Amersfoort

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
IJsjes voor de dieren in DierenPark Amersfoort
Nederland kent momenteel tropische temperaturen en daarom krijgen de dieren in DierenPark Amersfoort vandaag een verfrissende en ijskoude traktatie. “Naast dat de ijsjes verkoelend werken, is het ook leuk om mee te spelen. Een koude verrassing in het verblijf prikkelt hun nieuwsgierigheid en is natuurlijk extra lekker op zo’n warme dag”, legt dierverzorger Lotte uit. “De ringstaartmaki’s likken bijvoorbeeld op hun gemak aan hun ijstraktatie in de volle zon.” Dat meldt DierenPark Amersfoort. 

Tijdens deze hitte is het belangrijk om extra verkoeling aan te bieden aan zowel mens als dier. En natuurlijk zijn de ijsjes afgestemd op elk diersoort. “De ringstaartmaki’s likken aan hun ijsje totdat ze bij de verrijkingskorrels, zaadjes en kleine stukjes fruit komen”, vertelt Lotte. “Nu het zo warm is, delen wij de ijskoude verrassingen graag uit. Ook de andere dieren krijgen daarom een ijsje. De geelborstkapucijnapen proberen het ijs kapot te slaan om het voedsel te pakken te krijgen en de tijger likt aan het ijsje tot zij bij het vlees komt”, legt Lotte uit.

Bezoekers

Ook bezoekers kunnen in het bosrijke DierenPark Amersfoort genieten van een heerlijk ijsje of andere verkoelende versnapering. Kinderen kunnen verkoeling zoeken bij de nieuw aangelegde, duurzame speelfonteinen en pootjebaden bij de Bosbeek. Lotte: “Zowel voor mens als dier is verkoeling nu extra nodig en dat bieden wij zoveel mogelijk.” Natuurlijk kunnen bezoekers gebruikmaken van de schaduwrijke omgeving die het bos van DierenPark Amersfoort kent.

Door: Nationale Recreatiegids
 

23 februari '24 (13:29)

Komt er een attractiepark over Woezel en Pip in Brabant?

Naast de Efteling komt er naar alle waarschijnlijk nóg een pretpark voor bekende figuren in Noord-Brabant. Het hondjesduo Woezel en Pip krijgen een eigen avonturen- en vakantiepark. Voor een locatie kijkt de bedrijf achter de twee bekende honden naar Brabant, meldt Omroep Brabant.

21 februari '24 (10:54)

Nieuwe vakantiehuisjes Slagharen eerder beschikbaar

Mensen die van een luxe overnachting én een pretparkbezoek willen genieten hebben geluk. Eind vorig jaar kondigde Attractiepark Slagharen aan dat er nieuwe vakantiehuisjes worden gebouwd op het resort van het pretpark, ‘Rancho Grande’. In eerste instantie zou het voor bezoekers mogelijk zijn om vanaf 1 juli één van deze nieuwe huisjes te boeken. Nu blijkt dat mensen al per eind april een overnachting kunnen boeken, meldt Looopings.

20 februari '24 (11:42)

Derde olifantskalfje geboren in Beekse Bergen

In het Brabantse Hilvarenbeek is in Safaripark Beekse Bergen het derde olifantskalfje in 4 maanden geboren. Dit is een record; nog nooit eerder zijn er in een Europees dierenpark zo kort achter elkaar Afrikaanse olifanten geboren

20 februari '24 (11:32)

Rotterdam klaar met wachten op komst attractiepark: ‘Moet een keer open’

Dat de bouw van het attractiepark enige tijd in beslag zou nemen, daar ging de gemeente Rotterdam wel van uit. Maar tien jaar later en nog steeds is er vrij weinig gekomen van het plan van ondernemer Hennie van der Most. Ondertussen is de aankondiging van uitstel van een opening minder verrassend dan dat het park daadwerkelijk open gaat, meldt De Ondernemer.

19 februari '24 (15:27)

Werkzaamheden Grand Hotel in Efteling volop aan de gang, maar ziet er anders uit dan gedacht

De bouwwerkzaamheden aan het Efteling Grand Hotel zijn in volle gang. De eerste contouren van het gebouw worden zichtbaar en vorige week zijn de eerste prefab-onderdelen geplaatst. Wel zullen mensen die de bouwtekeningen hebben gezien zich enigszins achter de oren krabben. Een woordvoerder van het attractiepark bevestigt bij Looopings dat het hotel er anders uit komt te zien dan aanvankelijk was gepland. Wat er precies verandert, dat laat de Efteling nog niet los. Dat melden Efteling en Looopings.

16 februari '24 (11:24)

Walibi Holland scherpt rookbeleid aan: alleen nog in rookzones

Het is één van de laatste pretparken die een rookverbod invoert, maar nu maakt het pretpark een stap. Walibi Holland voert vanaf de opening van het nieuwe seizoen, op 30 maart, een verscherpt rookbeleid in. Daardoor mogen bezoekers niet overal in het park meer roken, maar alleen in toegewezen rookzones. Ook vapes en e-sigaretten vallen daaronder, meldt Looopings.

15 februari '24 (13:36)

Tijgerverblijf in Dierenrijk wordt twee keer zo groot

Het in Mierlo gelegen Dierenrijk krijgt een reeks grote werkzaamheden. Het tijgerverblijf wordt dubbel zo groot gemaakt. Er komt ook een waterspeeltuin in het verblijf.

15 februari '24 (11:42)

Jaarlijkse diertelling DierenPark Amersfoort geeft nauwkeurig overzicht van collectie

De jaarlijkse diertelling van DierenPark Amersfoort is afgerond. Op dit moment telt de dierentuin 2.677 dieren en 121 diersoorten. Volgens curator Nils Dijkgraaf is het een traditie om aan het begin van het jaar alle dieren te tellen. Dat biedt de mogelijkheid om te inventariseren of alle diersoorten goed geregistreerd staan. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

14 februari '24 (13:34)

Samenwerking Madurodam en Fitzroy onderstreept nieuwe koers familiepark

Al een aantal jaren is miniatuurstad Madurodam bezig met een verschuiving in de koers. Om dit te bekrachtigen en kenbaar te maken aan het land is het park een samenwerking aangegaan met creatief strategisch bureau Fitzroy. Dat meldt Marketing Tribune.

13 februari '24 (14:00)

Vanaf dit jaar hele jaar asielopvang in Duinrell: ‘Het bevalt goed’

Een overeenkomst tussen de gemeente Wassenaar, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en de directie van Duinrell moet ervoor zorgen dat het attractiepark in Wassenaar vanaf dit jaar het hele jaar wordt ingezet. De overeenkomst loopt in ieder geval tot maart 2028. Voorheen werden al asielzoekers opgevangen in het park, maar dan alleen in de winter. Met deze afspraak worden zij het hele jaar opgevangen, meldt Sleutelstad.