Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Konijnen worden massaal gedumpt in de Amsterdamse natuur

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Konijnen worden massaal gedumpt in de Amsterdamse natuur
Tijdens de pandemie namen veel mensen een huisdier. Vooral de konijn bleek een populaire keuze. Toch bleken veel mensen niet in staat om te zorgen voor de diertjes. De konijnenopvang in Amsterdam luidt nu de alarmbel. Zij kunnen de grote aantallen pluizige huisdieren niet meer allemaal helpen. Dit meldt de Gemeente Amsterdam.  

Niet knuffelig

Konijnen zijn erg schattig maar veel mensen zijn ongeschikt om de kleine diertjes in huis te halen. Ze hebben ruimte en tijd nodig en zijn doorgaans niet knuffeling. Veel drukke Amsterdammers met weinig ruimte kwamen hier op de harde manier achter. Zodoende lieten ze de beestjes achter in het wild of bij opvanglocaties.

Overvol

Konijnenopvanglocaties zitten op het moment overvol, iets wat nooit eerder is voorgekomen. Nalatige eigenaren die geen flauw idee hadden waar ze aan begonnen dumpen de konijntjes in parken, bossen of kinderboerderijen. Soms komt het voor dat ze voor de deur van opvanglocaties worden gedumpt. Door een gebrek aan vrijwilligers hebben de opvanglocaties bordjes moeten ophangen om de instroom te beperken.

Geen kans in het wild 

Konijnen overleven het nooit in het wild. Ook de dierenambulance heeft aangegeven geen tijd meer te besteden aan het opsporen van loslopende konijntjes. Het zijn er simpelweg teveel. Toekomstige konijnenbezitter moeten beter nadenken voordat ze besluiten om de dieren in huis te nemen. Ze kunnen wel 10 jaar worden en ze zijn bijzonder sociaal. Opvanglocatie DOA heeft een contactformulier opgesteld voor iedereen die wil helpen met het regelen van onderdak voor de vele loslopende konijntjes.

Door: Nationale Recreatiegids 

30 mei '24 (11:17)

Inheemse natuur gepromoot door Burgers' Zoo

Burgers' Zoo in Arnhem zet zich in om de inheemse natuur onder de aandacht te brengen. Dit initiatief is bedoeld om bezoekers bewuster te maken van de biodiversiteit en schoonheid van de Nederlandse natuur, en hoe belangrijk het is om deze te beschermen, dit meldt de Arnhemse Koerier.

29 mei '24 (14:42)

Efteling biedt kijkje achter de schermen bij onderhoud Piraña

Over een maandje is de wildwaterbaan in de Efteling, de Piraña, weer klaar voor gebruik. Momenteel is het pretpark bezig met een grote onderhoudsbeurt. Ontwerper Karel Willemen vertelt in een fimpje dat de Efteling op Instagram deel wat er de afgelopen tijd allemaal is gebeurd. Ook geven ze een preview van de nieuwe wildwaterbaan over de Inca-rivier, meldt Looopings.

29 mei '24 ( 9:50)

‘Efteling gaat stoppen met paardenshows Raveleijn’

De bekende dierenshow in theater Raveleijn in de Efteling wordt waarschijnlijk aangepast. Dat meldt Looopings. Het park zou volgens de pretparkwebsite al aan een vervangende show werken, zonder dieren. De Efteling heeft het zelf nog niet officieel bevestigd, maar volgens Looopings hebben ingewijden het aan de site gemeld. 

28 mei '24 (10:39)

Bijzondere aanwinst voor Wildlands Emmen

Sinds maandag heeft de dierentuin in Emmen een nieuwe diersoort in het park rondlopen. Een kantjil, één van de kleinste hoefdieren ter wereld, heeft zijn intrek genomen in de overdekte jungle in de dierentuin. Normaal gesproken loopt dit diertje rond op het Indonesische Java, meldt Wildlands Emmen.

28 mei '24 (10:12)

Cirque du Soleil dit najaar in Rotterdam Ahoy

In november keert Cirque du Soleil terug naar Nederland. Tijdens de Europese tour komt het circus voor het eerst met hun zaalproductie Corteo naar het Rotterdamse Ahoy. De productie van Daniele Finzi Pasca debuteerde in 2005 en trok sindsdien meer dan 10 miljoen bezoekers in 22 verschillende landen. Van 15 november tot en met 17 november zijn er zes shows van Corteo te zien in Rotterdam Ahoy, meldt events.nl. 

27 mei '24 (14:48)

Kunstdoolhof Doloris in Utrecht geopend

Afgelopen vrijdag werd het nieuwe kunstdoolhof Doloris Anoma Maze in Utrecht geopend. Het sluip-door-kruip-door doolhof stippelt een route uit langs 70 kamers, die zijn ingericht door lokale kunstenaars. Dat meldt DUIC.

27 mei '24 (12:34)

Na repetities gaan de opnames van Te Land, Ter Zee En In De Lucht van start

Efteling-bezoekers die zondag 26 mei in het park waren konden de repetities voor de opnames van Te Land, Ter Zee En In De Lucht al meemaken. Maandag 27 mei is de eerste dag van de echte opnames van het amusementsprogramma. Dit jaar maakt de show, met het laatste seizoen daterend uit 2011, na dertien jaar weer een terugkeer op televisie, meldt Looopings.

24 mei '24 (14:52)

Eigenaar Eftelstats laat statistieken door AI analyseren

Als je wel eens in de Efteling bent geweest dan herken je het vast wel: de lange wachtrijen. Maar je kunt je er wel op voorbereiden. Tenminste, Jan van Kampen kan dat. Hij is de beheerder van de website Eftelstats. Daar zijn de wachttijden en storingen van attracties in het Kaatsheuvelse pretpark te zien. Die heeft hij door laten meten, om zo tot een lijst te komen met attracties waar je het langst moet wachten. Dat meldt Omroep Brabant.

24 mei '24 (13:19)

Brancheorganisatie attractieparken staat niet achter plannen btw-verhoging

De Nederlandse branchevereniging voor dagattracties, de Club van Elf, reageert op de plannen voor recreatie in het hoofdlijnenakkoord van de vier formerende partijen. Daarin worden een aantal maatregelen aangekondigd voor de recreatiesector, zoals het verhogen van de btw voor onder andere musea en overnachtingen. De organisatie staat niet echter de maatregel, meldt Looopings.

24 mei '24 (10:14)

Waarom is de Efteling wel dagrecreatie maar een museumbezoek niet?

Net nadat de coronacrisis achter de rug is en veel musea weer meer bezoekers ontvangen, komen de formerende partijen met een programma waarin zij de belasting voor een groot deel van de cultuur- en recreatiesector willen verhogen. Daarbij wordt echter een uitzondering gemaakt voor attractieparken en ‘dagrecreatie’, meldt Brabants Dagblad.