Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Toverland gooit alle themagebieden ook in de winter open

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Toverland gooit alle themagebieden ook in de winter open
De zomer is nog maar net begonnen, maar Attractiepark Toverland is al druk met de voorbereidingen voor het aanstaande winterseizoen. Voor het eerst zullen ook in de winter alle zes de themagebieden in het attractiepark hun poorten openen. Het nieuwe winterconcept zal Winter Feelings gaan heten, waar bezoekers kunnen gaan genieten van allerlei extra attracties en entertainment. De winter voelde nog nooit zo warm! Dit meldt Toverland. 

“Winter Feelings is dé manier om Toverland ook in het najaar te presenteren als een magisch dagje uit voor de hele familie. De winterse gezelligheid zal de boventoon voeren”, vertelt Manager Entertainment Luke Verhoeven. Entreegebied Port Laguna wordt het hart van de viering. Dit normaal zonovergoten havenstadje komt deze winter ook helemaal tot leven en zal veranderen in een zee van licht tijdens de verbluffende slotshow, waarin veel bekende Toverland-gezichten hun opwachting maken.

Overdag, terwijl kerstliedjes in een warm jasje live gespeeld worden, genieten gasten van verschillende extra attracties in het gebied. Zo verschijnen er curlingbanen, een tubingbaan en een schaatsbaan van 400 m2. Centraal op deze schaatsbaan staat een kerstboom van maar liefst 10 meter hoog. Even uitrusten kan in de almhut, waar hapjes en drankjes geserveerd worden die passen in de winterse omgeving.

Nieuwe fonteinenshow

Ook buiten Port Laguna is er van alles te zien en te beleven. De Magische Vallei brengt kleur in de donkere tijden door het vieren van de Polynesische winter. Katara – Fountain of Magic wordt speciaal voor Winter Feelings vernieuwd met een compleet nieuwe show. In Avalon wordt het Keltische Midwinterfeest gevierd, waar tovenaar Merlijn gasten uitnodigt om hun wensen voor het komende jaar uit te spreken in een magisch ritueel.

Themagebied Ithaka is dé plek voor stoere familiemomenten. Houten achtbaan Troy wordt weer volledig voorzien van lampjes dus in het gebied hangt de perfecte sfeer voor het roosteren van marshmallows. In het sfeervolle Wunderwald verschijnt Maximus Müller, die de legende van Zork vanuit zijn perspectief zal vertellen. Ook het Land van Toos wordt versierd en Toverland-bewoners Toos en Morrel zullen hier in hun show Winterpret weer een hoop beleven.

Praktische informatie

Winter Feelings start in het weekend van 26 en 27 november. Het seizoen loopt elk weekend t/m zondag 15 januari. Ook tijdens de kerstvakantie (24 december t/m 8 januari) kunnen gasten van het extra aanbod genieten. Tickets zullen op een later moment in de verkoop komen. Bezoekers die t/m 15 juli een bezoek aan Toverland brengen, ontvangen gratis of met korting een ticket voor een tweede bezoek tijdens Winter Feelings. Een overzicht van het seizoen is te vinden op www.toverland.com/winterfeelings.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Toverland

23 februari '24 (13:29)

Komt er een attractiepark over Woezel en Pip in Brabant?

Naast de Efteling komt er naar alle waarschijnlijk nóg een pretpark voor bekende figuren in Noord-Brabant. Het hondjesduo Woezel en Pip krijgen een eigen avonturen- en vakantiepark. Voor een locatie kijkt de bedrijf achter de twee bekende honden naar Brabant, meldt Omroep Brabant.

21 februari '24 (10:54)

Nieuwe vakantiehuisjes Slagharen eerder beschikbaar

Mensen die van een luxe overnachting én een pretparkbezoek willen genieten hebben geluk. Eind vorig jaar kondigde Attractiepark Slagharen aan dat er nieuwe vakantiehuisjes worden gebouwd op het resort van het pretpark, ‘Rancho Grande’. In eerste instantie zou het voor bezoekers mogelijk zijn om vanaf 1 juli één van deze nieuwe huisjes te boeken. Nu blijkt dat mensen al per eind april een overnachting kunnen boeken, meldt Looopings.

20 februari '24 (11:42)

Derde olifantskalfje geboren in Beekse Bergen

In het Brabantse Hilvarenbeek is in Safaripark Beekse Bergen het derde olifantskalfje in 4 maanden geboren. Dit is een record; nog nooit eerder zijn er in een Europees dierenpark zo kort achter elkaar Afrikaanse olifanten geboren

20 februari '24 (11:32)

Rotterdam klaar met wachten op komst attractiepark: ‘Moet een keer open’

Dat de bouw van het attractiepark enige tijd in beslag zou nemen, daar ging de gemeente Rotterdam wel van uit. Maar tien jaar later en nog steeds is er vrij weinig gekomen van het plan van ondernemer Hennie van der Most. Ondertussen is de aankondiging van uitstel van een opening minder verrassend dan dat het park daadwerkelijk open gaat, meldt De Ondernemer.

19 februari '24 (15:27)

Werkzaamheden Grand Hotel in Efteling volop aan de gang, maar ziet er anders uit dan gedacht

De bouwwerkzaamheden aan het Efteling Grand Hotel zijn in volle gang. De eerste contouren van het gebouw worden zichtbaar en vorige week zijn de eerste prefab-onderdelen geplaatst. Wel zullen mensen die de bouwtekeningen hebben gezien zich enigszins achter de oren krabben. Een woordvoerder van het attractiepark bevestigt bij Looopings dat het hotel er anders uit komt te zien dan aanvankelijk was gepland. Wat er precies verandert, dat laat de Efteling nog niet los. Dat melden Efteling en Looopings.

16 februari '24 (11:24)

Walibi Holland scherpt rookbeleid aan: alleen nog in rookzones

Het is één van de laatste pretparken die een rookverbod invoert, maar nu maakt het pretpark een stap. Walibi Holland voert vanaf de opening van het nieuwe seizoen, op 30 maart, een verscherpt rookbeleid in. Daardoor mogen bezoekers niet overal in het park meer roken, maar alleen in toegewezen rookzones. Ook vapes en e-sigaretten vallen daaronder, meldt Looopings.

15 februari '24 (13:36)

Tijgerverblijf in Dierenrijk wordt twee keer zo groot

Het in Mierlo gelegen Dierenrijk krijgt een reeks grote werkzaamheden. Het tijgerverblijf wordt dubbel zo groot gemaakt. Er komt ook een waterspeeltuin in het verblijf.

15 februari '24 (11:42)

Jaarlijkse diertelling DierenPark Amersfoort geeft nauwkeurig overzicht van collectie

De jaarlijkse diertelling van DierenPark Amersfoort is afgerond. Op dit moment telt de dierentuin 2.677 dieren en 121 diersoorten. Volgens curator Nils Dijkgraaf is het een traditie om aan het begin van het jaar alle dieren te tellen. Dat biedt de mogelijkheid om te inventariseren of alle diersoorten goed geregistreerd staan. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

14 februari '24 (13:34)

Samenwerking Madurodam en Fitzroy onderstreept nieuwe koers familiepark

Al een aantal jaren is miniatuurstad Madurodam bezig met een verschuiving in de koers. Om dit te bekrachtigen en kenbaar te maken aan het land is het park een samenwerking aangegaan met creatief strategisch bureau Fitzroy. Dat meldt Marketing Tribune.

13 februari '24 (14:00)

Vanaf dit jaar hele jaar asielopvang in Duinrell: ‘Het bevalt goed’

Een overeenkomst tussen de gemeente Wassenaar, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en de directie van Duinrell moet ervoor zorgen dat het attractiepark in Wassenaar vanaf dit jaar het hele jaar wordt ingezet. De overeenkomst loopt in ieder geval tot maart 2028. Voorheen werden al asielzoekers opgevangen in het park, maar dan alleen in de winter. Met deze afspraak worden zij het hele jaar opgevangen, meldt Sleutelstad.