Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

AquaZoo opent nieuw tijgergebied van 5000 vierkante meter

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
AquaZoo opent nieuw tijgergebied van 5000 vierkante meter
In AquaZoo Leeuwarden is afgelopen weekend een nieuw tijgergedeelte geopend. Hierin zijn twee Amoertijgers geplaatst die afgelopen week hun intrek hebben genomen. Hun verblijf is meer dan vijfduizend vierkante meter. Dit meldt AquaZoo. 

Jacht 

De mens blijkt toch wel de grootste vijand van de bedreigde Amoertijger. In het noorden van China en het zuidoosten van Rusland leeft de tijger in het wild langs de Amoerrivier. In de vorig eeuw werd er bijzonder actief gejaagd op de dieren omdat hun restproducten helende eigenschappen zouden bezitten.

Droogpompen

Nu de rookwolk van het bijgeloof steeds verder opklaart wordt het pas duidelijk hoe erg de populatie is gekrompen. In het wild leven er nog maar een paar honderd tijgers. Tegenwoordig zorgt het droogpompen van rivierbeddingen voor een beschadigde leefomgeving.

Naast tijgers is de Amoer ook rijk aan karpers, zeeleeuwen en kroeskoppelikanen. De verzorgers van AquaZoo hebben geprobeerd om hun bosrijke rivieromgeving zo accuraat mogelijk te simuleren. Net als in het wild zijn er ook heuvels en schuilplekken. Rondom het tijgerverblijf is een educatief programma opgesteld. Zo kunnen bezoekers meer leren over het oorspronkelijke leefgebied en het gedrag van de Amoertijgers. 

Nieuwe tijgers?  

Het is uiteindelijk de bedoeling dat het mannetje en het vrouwtje een nestje leggen. Omdat tijgers solitaire dieren zijn moeten ze eerst nog in gescheiden verblijven wennen aan hun nieuwe leventje. In de toekomst wordt de scheiding opgeheven en is het mogelijk om kleine tijgertjes te verwachten.

Benieuwd naar deze Siberische reuzenkatten? Volg deze link voor meer informatie.

Door: Nationale Recreatiegids

21 februari '24 (10:54)

Nieuwe vakantiehuisjes Slagharen eerder beschikbaar

Mensen die van een luxe overnachting én een pretparkbezoek willen genieten hebben geluk. Eind vorig jaar kondigde Attractiepark Slagharen aan dat er nieuwe vakantiehuisjes worden gebouwd op het resort van het pretpark, ‘Rancho Grande’. In eerste instantie zou het voor bezoekers mogelijk zijn om vanaf 1 juli één van deze nieuwe huisjes te boeken. Nu blijkt dat mensen al per eind april een overnachting kunnen boeken, meldt Looopings.

20 februari '24 (11:42)

Derde olifantskalfje geboren in Beekse Bergen

In het Brabantse Hilvarenbeek is in Safaripark Beekse Bergen het derde olifantskalfje in 4 maanden geboren. Dit is een record; nog nooit eerder zijn er in een Europees dierenpark zo kort achter elkaar Afrikaanse olifanten geboren

20 februari '24 (11:32)

Rotterdam klaar met wachten op komst attractiepark: ‘Moet een keer open’

Dat de bouw van het attractiepark enige tijd in beslag zou nemen, daar ging de gemeente Rotterdam wel van uit. Maar tien jaar later en nog steeds is er vrij weinig gekomen van het plan van ondernemer Hennie van der Most. Ondertussen is de aankondiging van uitstel van een opening minder verrassend dan dat het park daadwerkelijk open gaat, meldt De Ondernemer.

19 februari '24 (15:27)

Werkzaamheden Grand Hotel in Efteling volop aan de gang, maar ziet er anders uit dan gedacht

De bouwwerkzaamheden aan het Efteling Grand Hotel zijn in volle gang. De eerste contouren van het gebouw worden zichtbaar en vorige week zijn de eerste prefab-onderdelen geplaatst. Wel zullen mensen die de bouwtekeningen hebben gezien zich enigszins achter de oren krabben. Een woordvoerder van het attractiepark bevestigt bij Looopings dat het hotel er anders uit komt te zien dan aanvankelijk was gepland. Wat er precies verandert, dat laat de Efteling nog niet los. Dat melden Efteling en Looopings.

16 februari '24 (11:24)

Walibi Holland scherpt rookbeleid aan: alleen nog in rookzones

Het is één van de laatste pretparken die een rookverbod invoert, maar nu maakt het pretpark een stap. Walibi Holland voert vanaf de opening van het nieuwe seizoen, op 30 maart, een verscherpt rookbeleid in. Daardoor mogen bezoekers niet overal in het park meer roken, maar alleen in toegewezen rookzones. Ook vapes en e-sigaretten vallen daaronder, meldt Looopings.

15 februari '24 (13:36)

Tijgerverblijf in Dierenrijk wordt twee keer zo groot

Het in Mierlo gelegen Dierenrijk krijgt een reeks grote werkzaamheden. Het tijgerverblijf wordt dubbel zo groot gemaakt. Er komt ook een waterspeeltuin in het verblijf.

15 februari '24 (11:42)

Jaarlijkse diertelling DierenPark Amersfoort geeft nauwkeurig overzicht van collectie

De jaarlijkse diertelling van DierenPark Amersfoort is afgerond. Op dit moment telt de dierentuin 2.677 dieren en 121 diersoorten. Volgens curator Nils Dijkgraaf is het een traditie om aan het begin van het jaar alle dieren te tellen. Dat biedt de mogelijkheid om te inventariseren of alle diersoorten goed geregistreerd staan. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

14 februari '24 (13:34)

Samenwerking Madurodam en Fitzroy onderstreept nieuwe koers familiepark

Al een aantal jaren is miniatuurstad Madurodam bezig met een verschuiving in de koers. Om dit te bekrachtigen en kenbaar te maken aan het land is het park een samenwerking aangegaan met creatief strategisch bureau Fitzroy. Dat meldt Marketing Tribune.

13 februari '24 (14:00)

Vanaf dit jaar hele jaar asielopvang in Duinrell: ‘Het bevalt goed’

Een overeenkomst tussen de gemeente Wassenaar, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en de directie van Duinrell moet ervoor zorgen dat het attractiepark in Wassenaar vanaf dit jaar het hele jaar wordt ingezet. De overeenkomst loopt in ieder geval tot maart 2028. Voorheen werden al asielzoekers opgevangen in het park, maar dan alleen in de winter. Met deze afspraak worden zij het hele jaar opgevangen, meldt Sleutelstad.

12 februari '24 (11:35)

Efteling wordt weer toneel van Te Land, Ter Zee en In De Lucht

Het nostalgische programma Te Land, Ter Zee en In De Lucht krijgt een vervolg op televisie. Het programma wordt later in het jaar weer opgenomen in de Efteling. Dat maakte presentator Ruben Nicolai zondagavond bekend, meldt Looopings.