Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Reptielentweeling geboren in DierenPark Amersfoort

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Er zijn twee grijpstaartskinken geboren in DierenPark Amersfoort. “Meestal wordt er één jong per keer geboren, dus het is erg bijzonder dat we een tweeling mogen verwelkomen”, vertelt dierverzorger Ronnie Joha. De meeste reptielen leggen eieren, maar skinken zijn levendbarend. Dat betekent dat de jongen zich volledig ontwikkelen in de baarmoeder. De draagtijd is zeven tot negen maanden. “Een paar weken geleden hebben we voor een gezondheidscheck röntgenfoto’s gemaakt van de moeder. Daarom wisten we al dat er twee jongen in haar lichaam groeiden.” Dit meldt het Dierenpark. 

De grijpstaartskink is de grootste hagedis uit de skinkenfamilie. “Het dier kan een lichaamslengte bereiken van ongeveer tachtig centimeter, inclusief de lange staart. De jongen zijn nu ongeveer vijftien centimeter en het zal nog jaren duren voordat zij helemaal volgroeid zijn,” vertelt Ronnie. De reptielen brengen de eerste weken van hun leven door op een beschutte plek. Als de jongen voor het eerst aan de wandel gaan, mogen zij soms op de rug van hun moeder zitten. Ronnie: “Bijzonder bij deze soort is dat niet alleen de moeder, maar ook de vader de jongen beschermt. Waarbij de meeste reptielen individueel leven, leeft de grijpstaartskink namelijk in familiegroepen die bestaan uit zowel volwassen als onvolwassen dieren.”

Extra poot 

De staart van de skink wordt net als bij sommige apensoorten gebruikt als extra poot, dat is handig bij het klimmen in bomen en struiken. Daarom wordt de grijpstaartskink vaak ‘apenboomskink‘ genoemd. De grijpstaartskink komt oorspronkelijk voor op de Salomoneilanden in Australië. De skink wordt daar bedreigd door ontbossing van het leefgebied. “De relatief langzame voortplanting, waarbij maar weinig jongen worden geboren die pas na jaren volwassen zijn, maakt de soort kwetsbaar,” vertelt de dierverzorger. “We zijn daarom extra blij met de geboorte van de twee grijpstaartskinken in DierenPark Amersfoort.”

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: DierenPark Amersfoort 

12 april '24 (10:40)

AquaZoo zoekt nog zes wasberen, een gevangen met marshmallow

Zes wasberen van dierenpark AquaZoo in Leeuwarden zijn nog steeds niet gevonden, nadat elf dieren ruim twee weken geleden uit hun gloednieuwe verblijf waren ontsnapt. Het dierenpark doet er alles aan om de ontsnapte wasberen te lokken. Zo is één dier gevangen toen hij de verleiding van marshmallows en kersensiroop niet kon weerstaan, zegt Jeroen Loomeijer, directeur van AquaZoo.

12 april '24 ( 9:55)

Efteling-operator moet baan terugkrijgen van rechter

Een medewerker van de Efteling die zijn baan als operator bij Baron 1898 was verloren, moet deze van de rechter terugkrijgen. De medewerker had zijn oud-collega’s de attractie aan laten zetten. Daar was de Efteling niet van gediend en degradeerde de functie van de werknemers. Maar dat is tegen de regels van het pretpark in Kaatsheuvel, meldt Brabants Dagblad.

11 april '24 (10:48)

Vale gierkuiken geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is een vale gierkuiken geboren. Hiermee staat het aantal vale gieren in verblijf het Snavelrijk op tien. Volgens de dierentuin draagt deze gierenpopulatie bij aan het behoud van deze gierensoort. In de jaren tachtig waren deze vogels namelijk bijna uitgestorven door stroperijen, vergiftigde karkassen en hoogspanningskabels. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

10 april '24 (14:15)

Nieuw seizoen in Walibi Holland van start met vernieuwde Zone Play Ground

Attractiepark Walibi Holland heeft de deuren weer geopend voor bezoekers. Mensen die al naar het pretpark zijn geweest sinds de opening van het nieuwe seizoen hebben het misschien al gezien: de Zone Play Ground is vernieuwd. De zone staat in het teken van een speelplaats, maar volgens Walibi kunnen ook ouders zich hier prima vermaken, meldt het pretpark.

10 april '24 (10:36)

Toverland moet half miljoen euro coronasteun terugbetalen

Attractiepark Toverland heeft teveel coronasteun gekregen. Het attractiepark in Sevenum moet een half miljoen euro terugbetalen. Dat blijkt uit een overzicht van de NOW-subsidie, meldt 1Limburg.

09 april '24 (10:08)

Familiepark Drievliet in handen van internationale groep

Sinds dit seizoen is het attractiepark Drievliet geen familiebedrijf meer. Het Franse Groupe Looping, met bijna twintig parken in Europa, heeft het park overgenomen. Mensen in Den Haag hoeven volgens pretparkexpert Wessel Wit van Looopings niet bang te zijn dat het een soort tweede Efteling of Disneyland wordt, meldt Omroep West.

08 april '24 (12:20)

Dit veranderde er eerder in de Efteling voor de borstvergroting van Doornroosje

Het was écht de bedoeling van de Efteling om Doornroosje een borstvergroting te geven. Dat en een aantal andere aanpassingen aan het sprookje moeten ervoor zorgen dat deze beter past bij het oorspronkelijke ontwerp van Anton Pieck. Maar desondanks deze verklaring van het park speculeren Eftelingbezoekers op sociale media dat zij gewoon graag mee willen gaan met de tijd. Dat er aanpassingen worden gemaakt aan attracties is overigens niet voor het eerst, meldt Omroep Brabant.

05 april '24 (11:48)

Efteling niet blij met uitlekken foto's interieur Danse Macabre, maar is wel ‘mooie teaser’

Het is al iets duidelijker geworden hoe de binnenkant van de nieuwe attractie Danse Macabre in de Efteling eruit gaat zien. Foto’s van het interieur van de darkride lekten uit. Daar stond de Efteling niet op te wachten. Zij wilden het niet op deze manier naar buiten brengen, meldt Brabants Dagblad.

05 april '24 (11:07)

Prinses Margriet opent nieuwe tentoonstelling Kasteel Ammersoyen

Prinses Margriet heeft op 4 april de nieuwe publiekspresentatie op het middeleeuwse Kasteel Ammersoyen geopend. Zij verbrak het zegel van de deur naar de restanten van de kapel van het kasteel als symbolische opening. Met deze publiekspresentatie wordt de bekende maar vooral ook minder bekende kant van de middeleeuwen laten zien. Na jaren van voorbereiding is het eindelijk klaar om bezocht te worden door publiek, meldt Kasteel Ammersoyen.

05 april '24 (10:05)

Subsidie voor voedselpark in Gelderland van de baan

Een domper voor de ondernemer die een groot voedselpark in Gelderland wilde bouwen. Vorig jaar had een meerderheid van de Provinciale Staten zich al tegen het verstrekken van een subsidie voor het World Food Center Experience uitgesproken en dit is nu definitief. Dat meldt AD.