Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Feyenoord wil nieuw stadion, mits het goed is voor de club

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
"De behoefte aan vervanging van de Kuip is onverminderd aanwezig, de weg ernaar toe is alleen niet eenduidig." Dat zei Gérard Moussault, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Feyenoord, tijdens een gemeenteraadsvergadering over Feyenoord City donderdagavond.

De Rotterdamse gemeenteraad had afgevaardigden van de voetbalclub Feyenoord, het stadion Feijenoord, ontwikkelaar Nieuw Stadion bv en Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) uitgenodigd voor een gesprek. De partijen die betrokken zijn bij de gebiedsontwikkeling Feyenoord City, dat naast een nieuw stadion ook de bouw van een nieuwe wijk behelst, konden zo toelichting geven over hoe het staat met de plannen voor een nieuw voetbalstadion. Moussault antwoordde met een volmondig ja op de vraag van GroenLinks of Feyenoord nog een nieuw stadion wil. "Mits het goed is voor Feyenoord", voegde hij eraan toe.

De voetbalclub liet vorige maand weten plannen voor een nieuw stadion wegens bouwkosten die 180 miljoen euro hoger uitvallen te heroverwegen en volgende zomer met een besluit te komen. Moussault lichtte toe dat de club hiervoor mogelijkheden onderzoekt om in april met een realistische optie te kunnen komen. Tot augustus zou tijd nodig zijn om de details hiervan uit te werken. Onder de partijen was er onduidelijkheid over met hoeveel de bouwkosten waren gestegen. Roel Vollebregt van Nieuw Stadion bv liet weten dat het 100 miljoen euro was, maar met correcties neerkwam op 180 miljoen, het bedrag zoals Feyenoord in een persconferentie destijds noemde.

Moussault gaf ook aan twee supportersgroepen uitgenodigd te hebben voor een gesprek, "aangezien de betrokkenheid van supporters altijd een issue is geweest in dit dossier." Een hiervan heeft inmiddels het gesprek gehad. Ook wordt een representatieve supportersgroep meegenomen in het opnieuw bekijken van de plannen en het onderzoeken welke opties mogelijk zijn, waarbij ook een verbouwing van de huidige Kuip niet wordt uitgesloten.

Door: ANP

22 april '24 (15:13)

Queen Elizabeth tijdelijk te zien in Madame Tussauds Amsterdam

Het wassen beeld van de Britse koningin Elizabeth staat in april en mei in Madame Tussauds in Amsterdam. Het beeld, dat gewoonlijk in Wenen staat, komt ter ere van haar geboortedag en Koningsdag naar Nederland.

22 april '24 (11:19)

Ook de stoomtrein in de Efteling gaat met de tijd mee

Het tijdperk van de tuffende stoomlocomotief in de Efteling is voorbij. Ook deze attractie in het pretpark in Kaatsheuvel moet met de tijd mee. Daarom besloot de Efteling om hier een elektrische trein van te maken, om de klimaatdoelen van het pretpark te halen. Dat meldt de Efteling.

22 april '24 ( 9:11)

Ouwehands Dierenpark eerste dierentuin in Nederland met koala's

Drie koala's zijn vrijdag aangekomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ze zijn vanaf donderdag te zien voor bezoekers. Het is voor het eerst dat een dierentuin in Nederland koala's heeft.

19 april '24 (12:02)

Topmodel Heidi Klum vanaf nu te zien in Madame Tussauds

Vanaf vandaag kun je in het Madame Tussauds een nieuw wassenbeeld bekijken. Het Duitse topmodel Heide Klum is nu ook als wassenbeeld te zien in Madame Tussauds. Ze staat bekend om haar werk als internationaal topmodel, uitvoerend producent en presentatrice, meldt het museum.

19 april '24 ( 9:41)

Te veel bezoekers bij Efteling: miljoenenboete hangt boven hoofd

De Raad van State moet beslissen of de Efteling een boete krijgt opgelegd. Het pretpark in Kaatsheuvel zou meer bezoekers over de vloer hebben gehad dan toegestaan. Omwonenden stellen al meerdere jaren dat de Efteling het maximumaantal bezoekers overschrijdt. Als zij gelijk krijgen, dan hangt er een flinke boete boven het hoofd van het Kaatsheuvelse attractiepark, meldt Looopings.

18 april '24 (10:33)

Veel bijzondere gasten op het eerste Aardbewoners Festival van ARTIS

Wil je weten wat onder meer André Kuipers, Máty;as Bittenbinder en Diederik Gommers eraan doen om de aarde leefbaar door te geven? Kom dan van 15 tot en met 23 juni naar ARTIS. De dierentuin organiseert voor het eerst het Aardbewoners Festival voor kinderen en volwassenen die in verbinding willen komen met de natuur. Bezoekers ervaren tijdens het festival hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Dit meldt ARTIS. 

17 april '24 (12:40)

Restaurant en attractiepark moeten geschil uitvechten bij rechter, niet bij gemeente

De onenigheid tussen Boscafé Het Maasdal en attractiepark Mind Mystery moet via de rechter worden opgelost en niet via de gemeente. De gemeente Horst aan de Maas heeft aangegeven dat zij zich niet gaan bemoeien met het geschil, meldt de Limburger.

16 april '24 (12:54)

GaiaZOO verwelkomt pasgeboren gorilla

Leuk nieuwtje vanuit GaiaZOO. Daar is namelijk een zilverrug gorilla geboren. Volgens een verzorger van de dierentuin maakt de gorilla het goed, meldt 1Limburg.

15 april '24 (11:42)

Wijziging in jaarkaarten Efteling: Classic, Plus en Premium-abonnementen

De Efteling hanteert vanaf juni een nieuw systeem voor de jaarabonnementen. Zo heeft het pretpark besloten om de bezoekers meer flexibiliteit te bieden in het afsluiten van een abonnement. Bezoekers kunnen nu kiezen tussen een Classic, Plus en Premium-abonnement. De prijzen hiervan variëren tussen 225 en 390 euro per jaar, meldt de Efteling.

15 april '24 (11:15)

Bij attractiepark DippieDoe komen de snacks naar jou toe

Wie naar het attractiepark DippieDoe gaat zal daar een unieke snackautomaat tegenkomen. Die staat namelijk niet op één plek, zoals je normaal gesproken van een snackautomaat verwacht. Die in het attractiepark in Best rijdt namelijk rondjes door het park. Hiermee is DippieDoe het eerste pretpark met een zelfrijdende snackautomaat, meldt het pretpark.