Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ouwehands viert pandaverjaardag met loterij voor natuurdoelen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Fan Xing, de panda die geboren is in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, viert op 1 mei zijn eerste verjaardag. Het dierenpark is daarom vrijdag begonnen met een loterij, waarvan de opbrengst deels bestemd is voor onderhoud aan dierenverblijven in het park en deels voor natuurbeschermingsprojecten elders in de wereld. Ouwehands verwacht niet om te vallen door de coronacrisis, maar voelt de financiële gevolgen van de sluitingen wel, aldus directeur Robin de Lange.

"Waardeloos en heel treurig is bijvoorbeeld dat onze jonge panda tot nu toe nog geen vier weken voor publiek te zien is geweest. Voor de panda's hebben we zoveel moeite gedaan en we leefden zo toe naar de geboorte. En nu heeft nog bijna niemand kunnen zien wat een leuk jong het is", zegt De Lange. Fan Xing bleef de eerste maanden na zijn geboorte met zijn moeder in het kraamhok. Toen het dier naar buiten mocht, volgde bijna meteen een sluiting wegens corona, die nog steeds voortduurt. "En we zien Pasen, Pinksteren, Hemelvaart en de meivakantie ook verdampen."

Ouwehands heeft een Zoo Foundation, die bedreigde, wilde soortgenoten van dieren uit de Rhenense dierentuin beschermt via kleinschalige projecten. Jaarlijks gaat er 1,2 miljoen euro naar de Zoo Foundation, maar nu het dierenpark door corona geen inkomsten heeft kan dat volgens De Lange niet. Daarom zal veertig procent van de opbrengst van de loterij naar natuurbescherming gaan.

De dierentuinen oefenen druk uit op het kabinet om snel weer te kunnen openen. De Lange: "Het is overal ontzettend druk in bossen en parken. Wij zijn eigenlijk de best georganiseerde natuur van Nederland, met tal van toezichthouders, een reserveringssysteem en voldoende ruimte, maar wij moeten onze poorten gesloten houden. Dat moet echt anders kunnen."

Door: ANP

21 juni '24 (12:53)

Kermis in Dordrecht is verhuisd en heeft plek voor vijftig attracties

Vanaf zaterdag gaat de kermis in Dordrecht negen dagen lang open. En de kermis is groter dan ooit dankzij de verhuizing van de binnenstad naar de Laan van Europa. Bezoekers kunnen genieten van meer dan vijftig attracties. Kermismeester Ruud de Dreu is enthousiast en noemt het een openluchtpretpark. Dit meldt RTV Dordrecht. 

21 juni '24 (11:03)

Fossa's voor tweede keer geboren Zooparc Overloon

Voor de tweede keer zijn in een Nederlands dierenpark fossa's geboren. In ZooParc Overloon kwamen de twee fossa's of fretkatten ter wereld. De eerste keer was in 2021, eveneens in Overloon.

20 juni '24 (11:10)

Efteling wil studiedagen in kaart brengen om drukke dagen vast te stellen

Studiedagen van scholieren betekenen voor de Efteling vaak onverwachtse drukte. Vandaar dat de Efteling op een speciale pagina op de website aan ouders vraagt om de studiedagen van hun kinderen in te vullen. Iedere ouder kan maximaal tien dagen invullen. De Efteling kan hierdoor de personeelsplanning zo aanpassen dat er op zulke dagen voldoende bezetting is. Dit meldt Looopings.

19 juni '24 (10:32)

Kermis Lelystad gaat niet door: vergunningaanvraag ‘niet realistisch’

Voor het tweede jaar op rij gaat de kermis op De Meent in Lelystad niet door. De vergunning die werd ingediend bleek ‘niet realistisch’, aldus de gemeente. Wat er dan precies niet realistisch was aan de aanvraag, dat wil de gemeente niet kwijt, meldt Omroep Flevoland.

19 juni '24 ( 9:43)

Attractie in Oud Valkeveen blijft steken: inzittenden half uur vast

Het zal een spannend half uur zijn geweest voor een aantal kinderen die dinsdag in attractiepark Oud-Valkeveen in Naarden waren. Toen zij samen met een ouder in de vrije val-attractie gingen voor een duikvlucht bleef de attractie steken. De inzittenden hebben een half uur vastgezeten, tot zij met een hoogwerker uit de attractie werden bevrijd, meldt NH Nieuws.

18 juni '24 (12:02)

Zwemkasteel Nienoord weer geopend

Na een periode van verbouwing en verduurzaming is het zwembad op Landgoed Nienoord, het Zwemkasteel, weer geopend. Vandaag starten de zwemleskinderen weer met hun zwemlessen bij Zwemkasteel Nienoord in Leek, meldt Landgoed Nienoord.

17 juni '24 (13:17)

Kan een nieuwe locatie de kermis in Nibbixwoud redden?

Een aantal jaren geleden stopte de kermis in Nibbixwoud vanwege tegenvallende bezoekerscijfers. De mogelijke oorzaak daarvan was de locatie op het parkeerterrein van sportcomplex De Dres. Daarom heeft de kermisorganisatie hernieuwde hoop, met een kermis op een nieuwe locatie, in het hart van Nibbixwoud, meldt NH Nieuws.

14 juni '24 (14:44)

Gemeente verjaagt hangjongeren met muziek van Efteling

Een parkeergarage in de gemeente Deurne werd voor lange tijd geteisterd door hangjongeren. Daar heeft het gemeentebestuur iets op gevonden: de muziek van Carnaval Festival uit de Efteling, meldt Looopings.

13 juni '24 (13:02)

Bouw Efteling Grand Hotel loopt geen vertraging op na brand

Donderdagmorgen brak er even brand uit in het Efteling Grand Hotel dat in aanbouw is. Isolatiemateriaal in een spouwmuur begon te smeulen. Er kwam veel rook vrij, maar er waren geen zichtbare vlammen. Bouwlieden wisten de situatie met een brandblusser onder controle te houden, maar desondanks kwam de brandweer snel ter plekke. Een ambulance controleerde of medewerkers die rook hadden ingeademd naar het ziekenhuis moesten. Dit meldt BN de Stem. 

12 juni '24 (15:29)

Diergaarde Blijdorp doet wegwerpbekers in de ban

Vanaf halverwege juni gaat Diergaarde Blijdorp in Rotterdam geen wegwerpbekers meer gebruiken op de to go locaties. Alle warme en koude dranken worden vanaf dan geserveerd in statiegeldbekers, die je na gebruik kunt inleveren bij speciale machines, meldt Havenloods.