Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Artis organiseert vanaf december Winter in Artis

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Van dinsdag 1 december tot en met zondag 3 januari staat Artis in het teken van de winter tijdens Winter in Artis. Het park wordt omgetoverd tot een winterse beleving met twinkelende lichtjes, een authentieke draaimolen en winterse lekkernijen. Dit meldt Artis. 
Met de speciaal ontwikkelde Winter in Artis-app ontdekken bezoekers hoe de natuur zich aanpast aan het seizoen. Op verschillende plekken in het park worden verhalen over een bepaalde diersoort, plant of monument getoond. Voor kinderen is er een doe-boek te koop (4,95 euro) vol met spelletjes over de winterse natuur. Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden zijn er workshops en blijft het park tot 19.00 uur geopend. Alle informatie is te vinden via artis.nl/winter.
 

Wintervacht of speklaag

 
Net als mensen moeten ook veel dieren en planten zich aanpassen aan de winter. Elke soort doet dat op zijn eigen manier. De een krijgt een dikke wintervacht, de ander een flinke speklaag. Winterharde planten maken zelfs een natuurlijk antivries aan om de kou te overleven. Tijdens Winter in Artis ontdek je deze verhalen met de speciale app die vanaf 1 december gratis te downloaden is. De app heeft geen vaste route dus bezoekers kunnen zelf door het park wandelen en de uitgelichte locaties ontdekken. Zo loop je langs een van de meest zeldzame bomen ter wereld: de Wollemia-den. Een soort van zo’n 200 miljoen jaar oud waar er nog maar enkele van zijn in het wild. Bij de Californische zeeleeuwen ontdek je hoe de dieren zich in de winter aanpassen aan het koudere water. Opwarmen kan met een hapje of drankje dat je af kunt halen bij een van de winterse horecalocaties. Op het menu staan onder andere huisgemaakte vegetarische soepen, versgebakken pretzels, wafels en warme dranken.
 

Plan je bezoek en kortingsactie Micropia

 
Ook tijdens Winter in Artis beleef je in Artis een veilig dagje uit binnen de regels van de anderhalvemetersamenleving. Toegangskaarten voor Artis kunnen enkel via de website van Artis worden aangeschaft. Winter in Artis is te bezoeken met een reguliere toegangskaart. Toegang voor Artis-leden is gratis. Het reserveren van een starttijd is verplicht. Voor het doe-boek wordt een bijdrage gerekend van 4,95 euro. Het doe-boek is te koop in de Artis-winkel en online bij het boeken van het ticket. De Winter in Artis-app is vanaf 1 december gratis te downloaden voor zowel iOS als Android telefoons. De app is beschikbaar in het Nederland en Engels. Met de kortingscode ‘MICROPIAWINTER’ krijg je tijdens Winter in Artis 50 procent korting op een bezoek aan ARTIS-Micropia.
 

Aangepaste openingstijden 

 
Winter in Artis bezoek je van dinsdag 1 december tot en met zondag 3 januari. Doordeweeks is Artis geopend tot 17.00 uur. Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden blijft het park tot 19.00 uur open. Op eerste en tweede kerstdag (25 en 26 december) sluit het park om 17.00 uur. Op 31 december sluit het ARTIS-Park om 16.00 uur. Op 1 januari opent het park om 10.00 uur.
 

Film Artis de Partis op zoek naar planeet Sok

 
Neem tijdens je bezoek ook een kijkje in het Planetarium. Daar wordt de film Artis de Partis op zoek naar planeet Sok meerdere keren per dag getoond in het Planetarium. Tijdens de winteravonden in de weekenden en in de kerstvakantie wordt de film extra vaak vertoond.
 
Door: Nationale Recreatiegids
03 mei '24 (10:51)

Onderdelen attractie Tilburgse Kermis gestolen, 10.000 voor gouden tip

Over 2,5 maanden was het plan om een indrukwekkende attractie op de kermis in Tilburg neer te zetten. Dat wordt echter moeilijk: dieven hebben een aantal belangrijke onderdelen van de attractie gestolen. De Duitse eigenaar van de attractie Ghost Ride heeft een beloning van 10.000 euro uitgereikt voor de persoon die de gouden tip heeft, meldt Brabants Dagblad.

02 mei '24 (12:06)

Chimpansee in Beekse Bergen op operatietafel overleden na gevecht

Chimpansee Wouter is woensdag overleden na een gevecht met soortgenoten. Hoewel hij in eerste instantie levend, maar ernstig gewond uit de strijd kwam, is hij uiteindelijk op de operatietafel overleden. Beekse Bergen laat weten dat conflict regelmatig voorkomt bij chimpansees, maar is het niet normaal dat een beestje zulke ernstige verwondingen oploopt. Wouter werd 23 jaar. Dit meldt NOS.

02 mei '24 (10:42)

Oervalleidagen in BillyBird Hemelrijk bezoeken? Dat kan nog tot en met 5 mei

Nog tot en met zondag 5 mei kunnen kinderen tijdens de Oervalleidagen in BillyBird Hemelrijk in Volkel bij dino’s op bezoek. Het pretpark organiseert Dino Experience Liveshows en kinderen kunnen met de T-rex en mascotte Billy op de foto tijdens meets & greets in de meivakantie. Dit meldt BillyBird. 

01 mei '24 (15:49)

Landbouwminister niet blij met fotomomenten met dolfijnen in Dolfinarium

Onder het mom van ‘natuureducatie’ was het lange tijd mogelijk voor bezoekers van het Dolfinarium om tegen betaling een ontmoeting te hebben met dolfijnen. Mensen kunnen voor 99 euro per persoon een dolfijn 'ontmoeten' en deze aanraken. Daarbij is er ook een fotomoment met de deelnemers. Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Piet Adema zegt bij EenVandaag dat dit per direct stop moet worden gezet, meldt Looopings. 

01 mei '24 (13:18)

Verrassing voor 200.000e bezoeker expositie Aviodrome

Vandaag heeft Aviodrome in Lelystad de 200.000 bezoeker van de tentoonstelling ‘Sneller dan geluid’ verwelkomt in het museum. De bezoeker werd verrast met en speciale vlucht in een klassieke Fokker S.11, meldt het luchtvaartmuseum.

01 mei '24 (10:58)

ZooParc Overloon organiseert wijnevenement tussen dieren voor goede doel

Wijnliefhebbers kunnen op 6 juli naar ZooParc Overloon komen om daar een speciale tasting met uitzicht op de dierentuindieren bij te wonen. De opbrengst van het evenement, genaamd ZooVino, gaat naar Stichting Wildlife, een organisatie die zich inzet voor het behoud van dieren en hun leefgebied in binnen- en buitenland.

01 mei '24 ( 9:58)

Stoomtrein Goes-Borsele neemt (nog) geen voorbeeld aan Efteling

Vorige week maakte de Efteling bekend dat het de stoomtreinen in het park gaat elektrificeren om de locomotieven duurzamer te maken. Dan rijst natuurlijk ook de vraag of andere stoomtreinen hier een voorbeeld aan nemen. Omroep Zeeland ging daarom naar de Stichting Stoomtrein Goes-Borsele, om te peilen hoe hun houding tegenover verduurzamen van de locomotieven is. Voor nu gaat er waarschijnlijk niet veel veranderen.

30 april '24 (10:59)

Gratis PlayStations tijdens gamefestival Walibi Holland

Het komende weekend (3 tot en met 5 mei) staat Walibi Holland in het teken van het gamefestival Walibi Play. Tijdens het festival is het op allerlei verschillende plekken in het park van alles te doen met gamen. Ook kunnen bezoekers prijzen winnen. Elke dag van het evenement wordt er één PlayStation 5 weggegeven.

29 april '24 (14:10)

Joris en de Draak in Efteling weer open maar is nog niet helemaal klaar

Het heeft bijna vier maanden geduurd, maar eindelijk is het weer zover: Efteling-bezoekers kunnen vanaf afgelopen weekend weer in de populaire achtbaan Joris en de Draak. De houten achtbaan sloot na de kerstvakantie vanwege een groot onderhoud. Ook voor de vakantie sloot de attractie van oktober tot eind december. Volgens de Efteling is het een ‘megaproject’, want ook na een maandenlange sluiting zijn ze nog niet helemaal klaar, meldt Looopings.

29 april '24 (11:22)

Attractiepark Slagharen zet Spanjaarden in vanwege personeelstekorten

De meivakantie is voor attractieparken doorgaans een drukke periode. Een probleem dat veel parken echter meemaken is een tekort aan personeel. En dat geldt ook voor Attractiepark Slagharen. Om ervoor te zorgen dat ze toch genoeg menskracht hebben, gaan deze zomer in het attractiepark tientallen Spanjaarden aan het werk. Dat meldt RTV Oost.