Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Nog een week lang dino’s op Duinrell

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Nog tot 1 november staan er gigantisch grote dino’s verstopt op Duinrell. Naast alle veertig attracties en 21 glijbanen in het Tikibad, kunnen gasten tijdens hun bezoek aan Duinrell speuren naar twintig levensgrote én bewegende dinosaurussen. Dit meldt Duinrell.
Tussen de veertig attracties van Duinrell zijn in tot 1 november twintig levensgrote dino’s verstopt. Ze brullen, bewegen en de vleesetende dino’s zien er gevaarlijk uit met hun vlijmscherpe tanden. Bij de ingang is een gratis speurtocht verkrijgbaar, waarmee kinderen als een echte Duinrell-Dino-Ranger op zoek kunnen gaan naar de verschillende dinosaurussen. Kids komen onderweg spelenderwijs van alles te weten over de dino’s, zoals waar ze vroeger leefden en wat ze aten.
 

Winnen met foto Duinrell-dino

 
Onderdeel van de speurtocht is om een originele Dino-foto (of -video) te maken en deze te delen met hashtag #duinrell via Instagram. "In de herfst is Duinrell op zijn mooist. De bomen schitteren in wel honderd kleuren en nu de dino’s allemaal een mooi plekje krijgen tussen de attracties, nodigt het uit om er prachtige plaatjes van te maken. En we vinden het natuurlijk heel leuk om te zien hoe onze gasten de dino’s ervaren", licht woordvoerster Cindy van Duinrell toe. Op 2 november kiest Duinrell de leukste dino-foto uit en de winnaar wint een weekendje weg naar het vakantiepark van Duinrell.
 

Reserveren verplicht voor een dagje uit

 
Omdat het attractiepark en het Tikibad maar een beperkt aantal bezoekers mag ontvangen, reserveren gasten hun bezoek vooraf online. Gasten kunnen overdag kiezen uit twee soorten tickets: toegang tot de attracties óf toegang tot de attracties inclusief twee uur toegang tot het Tikibad. Gasten betalen niks extra’s voor de dino’s en de speurtocht is gratis op te halen bij de entree.  
 

Overnachten op Duinrell

 
Wie er nog even lekker tussenuit wil, kan ook komen overnachten op het vakantiepark van Duinrell. Gasten kunnen kiezen uit een overnachting in een Duingalow, een Lodgetent of een plekje op de camping. Heel de maand oktober is een verblijf inclusief toegang tot alle attracties en natuurlijk de dino’s. Afhankelijk van het type accommodatie en de verblijfsduur hebben gasten ook een aantal keer toegang tot het Tikibad, het grootste overdekte waterpark van de Benelux.
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
13 juni '24 (13:02)

Bouw Efteling Grand Hotel loopt geen vertraging op na brand

Donderdagmorgen brak er even brand uit in het Efteling Grand Hotel dat in aanbouw is. Isolatiemateriaal in een spouwmuur begon te smeulen. Er kwam veel rook vrij, maar er waren geen zichtbare vlammen. Bouwlieden wisten de situatie met een brandblusser onder controle te houden, maar desondanks kwam de brandweer snel ter plekke. Een ambulance controleerde of medewerkers die rook hadden ingeademd naar het ziekenhuis moesten. Dit meldt BN de Stem. 

12 juni '24 (15:29)

Diergaarde Blijdorp doet wegwerpbekers in de ban

Vanaf halverwege juni gaat Diergaarde Blijdorp in Rotterdam geen wegwerpbekers meer gebruiken op de to go locaties. Alle warme en koude dranken worden vanaf dan geserveerd in statiegeldbekers, die je na gebruik kunt inleveren bij speciale machines, meldt Havenloods.

11 juni '24 (10:45)

Efteling komt in de buurt van maximumaantal bezoekers

Dat de Efteling het populairste attractiepark in Nederland is, dat is al langer bekend. Maar inmiddels is het pretpark in Kaatsheuvel zó druk, dat het de grens van het maximum aantal toegestane bezoekers bereikt. Het park heeft een vergunning om jaarlijks maximaal 5 miljoen bezoekers te verwelkomen. Vorig jaar werd dit bijna bereikt: er werden in 2023 4,9 miljoen bewegingen naar het pretpark geregistreerd, meldt Looopings op basis van het jaarverslag 2023 van de Efteling. 

11 juni '24 ( 9:25)

Duidelijke verschillen tussen klanttevredenheid dagattracties

De verschillen tussen de klanttevredenheid van de grootste attractieparken, dierentuinen en aquaria in Nederland zijn duidelijk zichtbaar. Zo scoren Toverland en Hoenderdaell de hoogte waardering. SEA Life en Dolfinarium scoren het laagst. Bezoekers van attractieparken zijn over het algemeen meer tevreden dan bezoekers van dierentuinen en aquaria. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Attractieparken en Dierentuinen, een onderzoek van Multiscope. 

10 juni '24 (10:43)

GroenLinks Haarlem geïnspireerd door groen Frans pretpark

Raadslid Melissa Oosterbroek van de gemeente Haarlem was onlangs in Frankrijk, waar zij het ecologische pretpark Terra Botanica bezocht. Dit groene pretpark was inspiratie voor haar om een voorstel in te dienen een soortgelijk pretpark in Haarlem te bouwen. Als het aan haar ligt is dit concept inspiratie voor Spaarnwoude Park, meldt Haarlems Dagblad. 

10 juni '24 (10:08)

Geen muntjes in donatievijver Duinrell, maar QR-code om te scannen

Attractiepark Duinrell wil met de tijd mee. Afgelopen vrijdag onthulde het park samen met Stichting Opkikker een nieuw bord in het pretpark. Met het bord naast de donatievijver worden bezoekers aangemoedigd om een donatie over te maken naar de stichting, zodat zij gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken kunnen helpen, meldt Duinrell.

07 juni '24 (14:23)

Nauwere samenwerking Efteling en politie vereeuwigd in speciale tegel

Op woensdag 5 juni hebben de Efteling en de politie hun intensieve samenwerking bekrachtigd met de onthulling van een speciale tegel in het park. De tegel symboliseert de wederzijdse waardering en het vertrouwen tussen de betrokken partijen, die gezamenlijk streven naar een veilige en gastvrije omgeving voor alle bezoekers, meldt de politie.

07 juni '24 (10:00)

Ietwat andere openingstijden Efteling dit weekend

Aankomend weekend zijn de openingstijden in de Efteling iets anders dan normaal. Op zaterdag gaan de attracties in het pretpark een uurtje eerder dicht vanwege een evenement. Wel gaat het park een uurtje eerder open: om 09:00 uur. Dat meldt Looopings.

06 juni '24 (11:34)

Nieuwe eigenaar van attractiepark Mini Mundi belooft beterschap na verwaarlozing

De afgelopen jaren zijn de miniaturen in attractiepark Mini Mundi in Middelburg flink verwaarloosd, waardoor de Sardijntoren vol groene aanslag zat, er geen publiek meer kwam bij muziekoptredens en huisje kapotte ramen hadden. Gasten hebben er flink wat negatieve recensies over geschreven en klagen over totale verwaarlozing van een leuk concept. De nieuwe eigenaar van het park belooft beterschap en zegt dat Mini Mundi in juli weer helemaal bij de tijd is. Over de indoor speeltuin zijn gasten overigens wel te spreken. Dit meldt Omroep Zeeland. 

05 juni '24 (12:56)

Bieber fever: Madame Tussauds verwelkomt nieuw wassenbeeld Justin Bieber

Madame Tussauds Amsterdam heeft een nieuwe aanwinst. Vanaf vandaag is er een nieuw wassenbeeld van de wereldberoemde zanger Justin Bieber te zien in het museum. De dertigjarige artiest is bekend geworden met zijn nummer ‘Baby’ en kent sindsdien wereldwijde bekendheid. Zijn wassenbeeld is vandaag gepresenteerd in Amsterdam, meldt Madame Tussauds.