Airborne Tilburgse Kermis

De Tilburgse Kermis 2020 heeft een wereldprimeur: de Airborne. Een attractie waarbij bezoekers met 120 kilometer per uur worden rondgeslingerd. Voor de kenners: de Airborne haalt bij momenten een G-kracht van 4,5 G. Dit meldt de gemeente Tilburg.

Op vrijdag 17 juli aanstaande barst het kermisgeweld los in Tilburg. De Airborne-attractie zal daar voor het eerst zien, te doen en te ervaren.
 

Airborne: uniek in zijn soort

 
Met zijn 65 meter hoogte en 32 zitplaatsen is hij uniek is zijn soort. Het is de grootste mobiele attractie ter wereld. Dus ben je een adrenaline junkie, houd je van hoog en hard? Dan moet je dit jaar zeker naar de Tilburgse Kermis komen.
 

In onze nopjes

 
"We zijn enorm in onze nopjes met deze primeur", glundert kermiswethouder Rolph Dols. "We werken al jaren aan de kwaliteitsimpuls voor onze kermis. Bij een kermis horen nostalgische attracties, swingende side-events en zeker ook attracties in de categorie groot, groter, grootst. Daar valt de Airborne zeker onder. Ik kijk nu al uit naar het eerste ritje."
 

Waan je een piloot of Formule 1-racer

 
De Airborne  is de opvolger van de Boostermaxxx. Het ruime aantal zitplaatsen vraagt om een extra zware uitvoering. De attractie weegt dan ook 120 ton. Wil je weten hoe een piloot of een Formule 1- racer zich voelt … stap in en maak het mee. De attractie is van Nederlandse makelij en is gebouwd bij KMG in Neede. Exploitant Willy Ordelman brengt de Airborne naar Tilburg. De Airborne staat op het Piusplein.
 
De Tilburgse Kermis vindt plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli. 
 
Door: Nationale Recreatiegids