Normal_vrouwe_justitia__standbeeld

Een 61-jarige vrouw uit Arnhem eist minstens 100.000 euro schadevergoeding van Ouwehands Dierenpark. Drie jaar geleden kwam ze ten val in de Utrechtse dierentuin waarbij ze haar rug brak. Sindsdien is ze arbeidsongeschikt. De verzekeraar kwam met een schikkingsvoorstel van vijfduizend euro, maar dat dekt volgens haar en haar advocaat bij lange na niet de geleden schade. Dit meldt het Algemeen Dagblad en Hijink Advocaten.

De vrouw uit Arnhem was drie jaar gelden met haar kleinkinderen in het dierenpark bij Rhenen. Toen deze begonnen te rennen zette ze de achtervolging in. Hierbij verloor ze haar evenwicht, viel ruggelings over een laag muurtje, en belandde vervolgens twee meter lager op de grond. Hierbij liep ze een gebroken rug, diverse gebroken ribben en een gescheurde milt op. Ook stond zij doodsangsten uit, zo vertelt haar advocaat, Oscar Hijink van Hijink Advocaten, via een persbericht: “Ze vertelde te denken dat ze bij de tijgers in de kooi was gevallen.”
 

Leven op zijn kop

 
Sinds het voorval is de vrouw arbeidsongeschikt en kan ze haar hobby’s niet meer oppakken. “Haar leven staat op zijn kop”, zegt Hijink tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens hem had het muurtje in de dierentuin, dat veertig centimeter hoog is, nooit zo laag mogen zijn, en is de dierentuin aansprakelijk voor de onveilige situatie die is ontstaan. Met de vijfduizend euro schadevergoeding die de verzekeraar voorstelde nemen hij en zijn cliënt geen genoegen: “Alles bij elkaar zou je minimaal 100.000 euro mogen verwachten”, zo zegt hij tegenover het AD.
 

Geen commentaar

 
Ouwehands Dierenpark onthoudt zich vooralsnog van ieder commentaar, zolang de zaak nog loopt. Directeur Robin de Lange heeft wel laten weten het erg vervelend te vinden voor alle betrokkenen. Eind oktober zal de zaak voorkomen bij de rechtbank in Arnhem. Naar verwachting volgt dan zes weken later de uitspraak.
 
Door: Nationale Recreatiegids