Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vrouw eist ton schadevergoeding na val in Ouwehands Dierenpark

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Een 61-jarige vrouw uit Arnhem eist minstens 100.000 euro schadevergoeding van Ouwehands Dierenpark. Drie jaar geleden kwam ze ten val in de Utrechtse dierentuin waarbij ze haar rug brak. Sindsdien is ze arbeidsongeschikt. De verzekeraar kwam met een schikkingsvoorstel van vijfduizend euro, maar dat dekt volgens haar en haar advocaat bij lange na niet de geleden schade. Dit meldt het Algemeen Dagblad en Hijink Advocaten.
De vrouw uit Arnhem was drie jaar gelden met haar kleinkinderen in het dierenpark bij Rhenen. Toen deze begonnen te rennen zette ze de achtervolging in. Hierbij verloor ze haar evenwicht, viel ruggelings over een laag muurtje, en belandde vervolgens twee meter lager op de grond. Hierbij liep ze een gebroken rug, diverse gebroken ribben en een gescheurde milt op. Ook stond zij doodsangsten uit, zo vertelt haar advocaat, Oscar Hijink van Hijink Advocaten, via een persbericht: “Ze vertelde te denken dat ze bij de tijgers in de kooi was gevallen.”
 

Leven op zijn kop

 
Sinds het voorval is de vrouw arbeidsongeschikt en kan ze haar hobby’s niet meer oppakken. “Haar leven staat op zijn kop”, zegt Hijink tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens hem had het muurtje in de dierentuin, dat veertig centimeter hoog is, nooit zo laag mogen zijn, en is de dierentuin aansprakelijk voor de onveilige situatie die is ontstaan. Met de vijfduizend euro schadevergoeding die de verzekeraar voorstelde nemen hij en zijn cliënt geen genoegen: “Alles bij elkaar zou je minimaal 100.000 euro mogen verwachten”, zo zegt hij tegenover het AD.
 

Geen commentaar

 
Ouwehands Dierenpark onthoudt zich vooralsnog van ieder commentaar, zolang de zaak nog loopt. Directeur Robin de Lange heeft wel laten weten het erg vervelend te vinden voor alle betrokkenen. Eind oktober zal de zaak voorkomen bij de rechtbank in Arnhem. Naar verwachting volgt dan zes weken later de uitspraak.
 
Door: Nationale Recreatiegids
19 juni '24 (10:32)

Kermis Lelystad gaat niet door: vergunningaanvraag ‘niet realistisch’

Voor het tweede jaar op rij gaat de kermis op De Meent in Lelystad niet door. De vergunning die werd ingediend bleek ‘niet realistisch’, aldus de gemeente. Wat er dan precies niet realistisch was aan de aanvraag, dat wil de gemeente niet kwijt, meldt Omroep Flevoland.

19 juni '24 ( 9:43)

Attractie in Oud Valkeveen blijft steken: inzittenden half uur vast

Het zal een spannend half uur zijn geweest voor een aantal kinderen die dinsdag in attractiepark Oud-Valkeveen in Naarden waren. Toen zij samen met een ouder in de vrije val-attractie gingen voor een duikvlucht bleef de attractie steken. De inzittenden hebben een half uur vastgezeten, tot zij met een hoogwerker uit de attractie werden bevrijd, meldt NH Nieuws.

18 juni '24 (12:02)

Zwemkasteel Nienoord weer geopend

Na een periode van verbouwing en verduurzaming is het zwembad op Landgoed Nienoord, het Zwemkasteel, weer geopend. Vandaag starten de zwemleskinderen weer met hun zwemlessen bij Zwemkasteel Nienoord in Leek, meldt Landgoed Nienoord.

17 juni '24 (13:17)

Kan een nieuwe locatie de kermis in Nibbixwoud redden?

Een aantal jaren geleden stopte de kermis in Nibbixwoud vanwege tegenvallende bezoekerscijfers. De mogelijke oorzaak daarvan was de locatie op het parkeerterrein van sportcomplex De Dres. Daarom heeft de kermisorganisatie hernieuwde hoop, met een kermis op een nieuwe locatie, in het hart van Nibbixwoud, meldt NH Nieuws.

14 juni '24 (14:44)

Gemeente verjaagt hangjongeren met muziek van Efteling

Een parkeergarage in de gemeente Deurne werd voor lange tijd geteisterd door hangjongeren. Daar heeft het gemeentebestuur iets op gevonden: de muziek van Carnaval Festival uit de Efteling, meldt Looopings.

13 juni '24 (13:02)

Bouw Efteling Grand Hotel loopt geen vertraging op na brand

Donderdagmorgen brak er even brand uit in het Efteling Grand Hotel dat in aanbouw is. Isolatiemateriaal in een spouwmuur begon te smeulen. Er kwam veel rook vrij, maar er waren geen zichtbare vlammen. Bouwlieden wisten de situatie met een brandblusser onder controle te houden, maar desondanks kwam de brandweer snel ter plekke. Een ambulance controleerde of medewerkers die rook hadden ingeademd naar het ziekenhuis moesten. Dit meldt BN de Stem. 

12 juni '24 (15:29)

Diergaarde Blijdorp doet wegwerpbekers in de ban

Vanaf halverwege juni gaat Diergaarde Blijdorp in Rotterdam geen wegwerpbekers meer gebruiken op de to go locaties. Alle warme en koude dranken worden vanaf dan geserveerd in statiegeldbekers, die je na gebruik kunt inleveren bij speciale machines, meldt Havenloods.

11 juni '24 (10:45)

Efteling komt in de buurt van maximumaantal bezoekers

Dat de Efteling het populairste attractiepark in Nederland is, dat is al langer bekend. Maar inmiddels is het pretpark in Kaatsheuvel zó druk, dat het de grens van het maximum aantal toegestane bezoekers bereikt. Het park heeft een vergunning om jaarlijks maximaal 5 miljoen bezoekers te verwelkomen. Vorig jaar werd dit bijna bereikt: er werden in 2023 4,9 miljoen bewegingen naar het pretpark geregistreerd, meldt Looopings op basis van het jaarverslag 2023 van de Efteling. 

11 juni '24 ( 9:25)

Duidelijke verschillen tussen klanttevredenheid dagattracties

De verschillen tussen de klanttevredenheid van de grootste attractieparken, dierentuinen en aquaria in Nederland zijn duidelijk zichtbaar. Zo scoren Toverland en Hoenderdaell de hoogte waardering. SEA Life en Dolfinarium scoren het laagst. Bezoekers van attractieparken zijn over het algemeen meer tevreden dan bezoekers van dierentuinen en aquaria. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Attractieparken en Dierentuinen, een onderzoek van Multiscope. 

10 juni '24 (10:43)

GroenLinks Haarlem geïnspireerd door groen Frans pretpark

Raadslid Melissa Oosterbroek van de gemeente Haarlem was onlangs in Frankrijk, waar zij het ecologische pretpark Terra Botanica bezocht. Dit groene pretpark was inspiratie voor haar om een voorstel in te dienen een soortgelijk pretpark in Haarlem te bouwen. Als het aan haar ligt is dit concept inspiratie voor Spaarnwoude Park, meldt Haarlems Dagblad.