Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Domtoren wil meer toeristen lokken met uitkijkpunt en lift

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De hoogste kerktoren van Nederland wil meer toeristen trekken. Daarom wil de beheerder van de Domtoren graag een nieuw uitkijkpunt bouwen, op 100 meter hoogte, en een lift installeren die bezoekers hiernaartoe kan brengen. Momenteel staat de toren geheel in de steigers in verband met een grootschalige restauratie. Dit meldt RTV Utrecht.
Op 95 meter moet een soort kraaiennest komen van vijf meter hoog: wie deze bestijgt staat dan dus op honderd meter hoogte. Het kraaiennest moet met de lift bereikbaar worden; wie eenmaal boven is kan rondom de Domtoren lopen. Nieuw wordt ook dat het Utrechtse icoon straks door iedereen bestegen moet zijn, ook door mensen in een rolstoel of voor wie slecht ter been is; dat kan nu nog niet.
 
De beheerder van de Domtoren, Jaap van Engelenburg, ziet het kraaiennest graag gerealiseerd worden, maar houdt nog wel een slag om de arm: de financiën zijn nog niet rond. In september of oktober moet er meer duidelijkheid zijn
 

Geopend voor publiek

 
Momenteel wordt de Domtoren voor 37 miljoen euro gerestaureerd. Voor de restauratie staat vijf jaar gepland, in 2017 is ermee begonnen. De kerktoren in Utrecht is ruim 600 jaar oud, en met zijn 112 meter de hoogste van Nederland. Tijdens de restauratie blijft de Domtoren geopend voor publiek.
 
Door: Nationale Recreatiegids
01 mei '24 (15:49)

Landbouwminister niet blij met fotomomenten met dolfijnen in Dolfinarium

Onder het mom van ‘natuureducatie’ was het lange tijd mogelijk voor bezoekers van het Dolfinarium om tegen betaling een ontmoeting te hebben met dolfijnen. Mensen kunnen voor 99 euro per persoon een dolfijn 'ontmoeten' en deze aanraken. Daarbij is er ook een fotomoment met de deelnemers. Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Piet Adema zegt bij EenVandaag dat dit per direct stop moet worden gezet, meldt Looopings. 

01 mei '24 (13:18)

Verrassing voor 200.000e bezoeker expositie Aviodrome

Vandaag heeft Aviodrome in Lelystad de 200.000 bezoeker van de tentoonstelling ‘Sneller dan geluid’ verwelkomt in het museum. De bezoeker werd verrast met en speciale vlucht in een klassieke Fokker S.11, meldt het luchtvaartmuseum.

01 mei '24 (10:58)

ZooParc Overloon organiseert wijnevenement tussen dieren voor goede doel

Wijnliefhebbers kunnen op 6 juli naar ZooParc Overloon komen om daar een speciale tasting met uitzicht op de dierentuindieren bij te wonen. De opbrengst van het evenement, genaamd ZooVino, gaat naar Stichting Wildlife, een organisatie die zich inzet voor het behoud van dieren en hun leefgebied in binnen- en buitenland.

01 mei '24 ( 9:58)

Stoomtrein Goes-Borsele neemt (nog) geen voorbeeld aan Efteling

Vorige week maakte de Efteling bekend dat het de stoomtreinen in het park gaat elektrificeren om de locomotieven duurzamer te maken. Dan rijst natuurlijk ook de vraag of andere stoomtreinen hier een voorbeeld aan nemen. Omroep Zeeland ging daarom naar de Stichting Stoomtrein Goes-Borsele, om te peilen hoe hun houding tegenover verduurzamen van de locomotieven is. Voor nu gaat er waarschijnlijk niet veel veranderen.

30 april '24 (10:59)

Gratis PlayStations tijdens gamefestival Walibi Holland

Het komende weekend (3 tot en met 5 mei) staat Walibi Holland in het teken van het gamefestival Walibi Play. Tijdens het festival is het op allerlei verschillende plekken in het park van alles te doen met gamen. Ook kunnen bezoekers prijzen winnen. Elke dag van het evenement wordt er één PlayStation 5 weggegeven.

29 april '24 (14:10)

Joris en de Draak in Efteling weer open maar is nog niet helemaal klaar

Het heeft bijna vier maanden geduurd, maar eindelijk is het weer zover: Efteling-bezoekers kunnen vanaf afgelopen weekend weer in de populaire achtbaan Joris en de Draak. De houten achtbaan sloot na de kerstvakantie vanwege een groot onderhoud. Ook voor de vakantie sloot de attractie van oktober tot eind december. Volgens de Efteling is het een ‘megaproject’, want ook na een maandenlange sluiting zijn ze nog niet helemaal klaar, meldt Looopings.

29 april '24 (11:22)

Attractiepak Slagharen zet Spanjaarden in vanwege personeelstekorten

De meivakantie is voor attractieparken doorgaans een drukke periode. Een probleem dat veel parken echter meemaken is een tekort aan personeel. En dat geldt ook voor Attractiepark Slagharen. Om ervoor te zorgen dat ze toch genoeg menskracht hebben, gaan deze zomer in het attractiepark tientallen Spanjaarden aan het werk. Dat meldt RTV Oost.

26 april '24 (12:40)

Heropening Sprookjesbos Valkenburg niet zonder slag of stoot: 'Hell of a job'

De wederopbouw van het oudste sprookjesbos van het land wordt een ‘hell of a job’ genoemd door de medewerkers. Het attractiepark in Valkenburg heeft een ruige periode achter de rug, getekend door vandalisme, een ongeluk met een attractie, faillissement en een brand, meldt 1Limburg.

25 april '24 (11:20)

Verdrietig nieuws: Efteling-huiskat Pjotr is overleden

Huiskat Pjotr die jarenlang in de Efteling woonde en vooral het Spookslot tot zijn thuis maakte, is deze week overleden aan de gevolgen van ouderdom. Een werknemer maakt het verdrietige nieuws bekend op Facebook. Dit meldt Looopings. 

24 april '24 (13:11)

Avonturenboerderij Molenwaard opent nieuw themagebied

Het mocht eventjes duren, maar dan heb je ook wat. Na een jaar te hebben gebouwd aan een nieuw themagebied is Avonturenboerderij Molenwaard blij dat zij ‘Het Erf’ officieel mogen openen. Op Het Erf vind je onder ander de nieuwe attractie ‘Fien & Teun Trekkerbaan’, horecapunt ‘Bakkerij de Boerderij’ en is er een nieuwe ontdekkingstocht genaamd ‘Het Insectenpad’, meldt Het Kompas Hardinxveld.