Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Nieuwe film, horeca en naam voor 4D-theater in de Efteling

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
PandaDroom, het 4D-theater van de Efteling, krijgt een nieuwe naam: Fabula. Ook zal er een nieuwe film komen te draaien, en worden de horeca en de souvenirwinkel bij het theater vernieuwd. In totaal gaat het om een investering van 3,5 miljoen euro. Dit meldt de Efteling.
Het 4D-theater werd in 2002 geopend in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het attractiepark. Omdat de ontwikkelingen op het gebied van beeld en techniek snel gaan, worden zowel de 3D-techniek als de inhoud van de zeventien jaar oude film – over de kwestbaarheid van de aarde – vernieuwd.
 

Wijze levenslessen voor een beer

 
In Fabula staat het thema natuur op een speelse en lichte manier in de hoofdrol staan. In de nieuwe film die er komt te draaien leert een beer wijze levenslessen van Klaas Vaak en krijgt daardoor meer oog en respect voor andere dieren. De film wordt vrolijk, spannend en iets korter waardoor straks meer gasten de attractie kunnen beleven. 
 

Aardman

 
De gerenommeerde Britse studio Aardman zal de nieuwe 3D-film produceren. Hierin worden de tien bestaande 4D-effecten uit de attractie, zoals water-, geur- en windeffecten, wederom ingezet. Studio Aardman is geen onbekende in de wereld van de animatie, en is vooral bekend van hun talloze stop-motion producties, zoals Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun het schaap
 

Einde aan samenwerking

 
Naast de film, die een voor- en een hoofdshow kent, worden ook het restaurant en de souvenirwinkel aangepast. Zo krijgt het restaurant binnen en buiten meer zitplaatsen, en komen op de menukaart de nadruk te liggen op verse en duurzame gerechten. De samenwerking tussen de Efteling en het Wereld Natuur Fonds zal eind 2019 eindigen, wanneer Fabula haar deuren opent.
 
Door: Nationale Recreatiegids
13 juni '24 (13:02)

Bouw Efteling Grand Hotel loopt geen vertraging op na brand

Donderdagmorgen brak er even brand uit in het Efteling Grand Hotel dat in aanbouw is. Isolatiemateriaal in een spouwmuur begon te smeulen. Er kwam veel rook vrij, maar er waren geen zichtbare vlammen. Bouwlieden wisten de situatie met een brandblusser onder controle te houden, maar desondanks kwam de brandweer snel ter plekke. Een ambulance controleerde of medewerkers die rook hadden ingeademd naar het ziekenhuis moesten. Dit meldt BN de Stem. 

12 juni '24 (15:29)

Diergaarde Blijdorp doet wegwerpbekers in de ban

Vanaf halverwege juni gaat Diergaarde Blijdorp in Rotterdam geen wegwerpbekers meer gebruiken op de to go locaties. Alle warme en koude dranken worden vanaf dan geserveerd in statiegeldbekers, die je na gebruik kunt inleveren bij speciale machines, meldt Havenloods.

11 juni '24 (10:45)

Efteling komt in de buurt van maximumaantal bezoekers

Dat de Efteling het populairste attractiepark in Nederland is, dat is al langer bekend. Maar inmiddels is het pretpark in Kaatsheuvel zó druk, dat het de grens van het maximum aantal toegestane bezoekers bereikt. Het park heeft een vergunning om jaarlijks maximaal 5 miljoen bezoekers te verwelkomen. Vorig jaar werd dit bijna bereikt: er werden in 2023 4,9 miljoen bewegingen naar het pretpark geregistreerd, meldt Looopings op basis van het jaarverslag 2023 van de Efteling. 

11 juni '24 ( 9:25)

Duidelijke verschillen tussen klanttevredenheid dagattracties

De verschillen tussen de klanttevredenheid van de grootste attractieparken, dierentuinen en aquaria in Nederland zijn duidelijk zichtbaar. Zo scoren Toverland en Hoenderdaell de hoogte waardering. SEA Life en Dolfinarium scoren het laagst. Bezoekers van attractieparken zijn over het algemeen meer tevreden dan bezoekers van dierentuinen en aquaria. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Attractieparken en Dierentuinen, een onderzoek van Multiscope. 

10 juni '24 (10:43)

GroenLinks Haarlem geïnspireerd door groen Frans pretpark

Raadslid Melissa Oosterbroek van de gemeente Haarlem was onlangs in Frankrijk, waar zij het ecologische pretpark Terra Botanica bezocht. Dit groene pretpark was inspiratie voor haar om een voorstel in te dienen een soortgelijk pretpark in Haarlem te bouwen. Als het aan haar ligt is dit concept inspiratie voor Spaarnwoude Park, meldt Haarlems Dagblad. 

10 juni '24 (10:08)

Geen muntjes in donatievijver Duinrell, maar QR-code om te scannen

Attractiepark Duinrell wil met de tijd mee. Afgelopen vrijdag onthulde het park samen met Stichting Opkikker een nieuw bord in het pretpark. Met het bord naast de donatievijver worden bezoekers aangemoedigd om een donatie over te maken naar de stichting, zodat zij gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken kunnen helpen, meldt Duinrell.

07 juni '24 (14:23)

Nauwere samenwerking Efteling en politie vereeuwigd in speciale tegel

Op woensdag 5 juni hebben de Efteling en de politie hun intensieve samenwerking bekrachtigd met de onthulling van een speciale tegel in het park. De tegel symboliseert de wederzijdse waardering en het vertrouwen tussen de betrokken partijen, die gezamenlijk streven naar een veilige en gastvrije omgeving voor alle bezoekers, meldt de politie.

07 juni '24 (10:00)

Ietwat andere openingstijden Efteling dit weekend

Aankomend weekend zijn de openingstijden in de Efteling iets anders dan normaal. Op zaterdag gaan de attracties in het pretpark een uurtje eerder dicht vanwege een evenement. Wel gaat het park een uurtje eerder open: om 09:00 uur. Dat meldt Looopings.

06 juni '24 (11:34)

Nieuwe eigenaar van attractiepark Mini Mundi belooft beterschap na verwaarlozing

De afgelopen jaren zijn de miniaturen in attractiepark Mini Mundi in Middelburg flink verwaarloosd, waardoor de Sardijntoren vol groene aanslag zat, er geen publiek meer kwam bij muziekoptredens en huisje kapotte ramen hadden. Gasten hebben er flink wat negatieve recensies over geschreven en klagen over totale verwaarlozing van een leuk concept. De nieuwe eigenaar van het park belooft beterschap en zegt dat Mini Mundi in juli weer helemaal bij de tijd is. Over de indoor speeltuin zijn gasten overigens wel te spreken. Dit meldt Omroep Zeeland. 

05 juni '24 (12:56)

Bieber fever: Madame Tussauds verwelkomt nieuw wassenbeeld Justin Bieber

Madame Tussauds Amsterdam heeft een nieuwe aanwinst. Vanaf vandaag is er een nieuw wassenbeeld van de wereldberoemde zanger Justin Bieber te zien in het museum. De dertigjarige artiest is bekend geworden met zijn nummer ‘Baby’ en kent sindsdien wereldwijde bekendheid. Zijn wassenbeeld is vandaag gepresenteerd in Amsterdam, meldt Madame Tussauds.