Normal_rss_entry-202716

Dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem heeft gisteren de ruim vijftig jaar oude Aziatische olifant Rekka in laten slapen. De kiezen van de olifantenkoe waren door haar hoge leeftijd zo afgesleten dat het dier niet meer goed kon eten. Omdat de olifant ook erg lusteloos was, hebben de dierenarts, de biologen en de verzorgers besloten dat het dier geen 'olifantwaardig' bestaan meer heeft.

Rekka stond begin dit jaar volop in de belangstellling, nadat zij figureerde in een krantenartikel over het einde van het leven. Kort daarna ging het echter ineens weer stukken beter met de olifant, die aan een darmkoliek leed. De koliek werd met succes behandeld en de olifant kwam weer in beweging.

De Arnhemse dierentuin is een soort rusthuis voor oude olifantenkoeien. Die kunnen te dominant zijn in een groep dieren. Rekka werd jaren geleden in beslag genomen in een Duits circus, waar ze slecht behandeld was. In Arnhem knapte ze volgens de dierentuin weer helemaal op. Burgers' Zoo heeft nu nog één Aziatische olifant.

Door: ANP