Normal_legolandleeuw__lego__strand__leeuw__duingras

Het LEGOLAND Discovery Centre (LDC) in Scheveningen is klaar. Althans: het gebouw. Afgelopen donderdag werd het opgeleverd door SENS real estate. Komende zomer moet de horeca er in gebruik worden genomen. De LEGO-attractie zelf opent er februari 2020. Dit melden De Architect en Omroep West.

Het gebouw aan de boulevard van Scheveningen bevindt zich niet alleen óp het voormalig terrein van het voormalige kuuroord Vitalizee, maar ook daarónder: van de zesduizend vierkante meter die de nieuwbouw omvat is het grootste deel ondergronds. Het ontwerp van Filip Mens wordt gekenmerkt door een gebogen gevel en veel glas.  
 

Vertraging door Lego-steentjes

 
Aan de bouw van het LDC werd eind 2017 begonnen. In de zomer van 2019 zou het LDC opengaan, maar dat wordt nu ruim een half jaar later. Oorspronkelijk zou er in november begonnen worden met het inbouwen van drie miljoen LEGO-steentjes in het LDC, maar daar wordt nu pas vanaf deze maand mee begonnen, zo liet Filip Mens weten in een e-mail. De website van het LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen is al wel in de lucht. 
 
Door: Nationale Recreatiegids